frankrijk.nl

Magnifique! Franse groentebloementaart

Als groot fan van de ChefClub liet Carole zich inspireren door het Franse recept voor deze hartige taart met courgette, wortel en aubergine. Kijk eens wat een fleurig ‘rozen’palet!

groente-bloementaart

Recept: Tarte aux légumes en fleurs

Zodra je groenten op een andere manier serveert dan hapt het hele gezin toe. Deze taart vol met groenteroosjes is daar een mooi voorbeeld van. Boordevol vitaminen, leuk om te maken met kinderen en het eindresultaat is een feestje om te zien!

Deeg (pâte brisée)*

  • 250 gram bloem
  • 125 zachte gezouten boter (niet gesmolten)
  • 1 eigeel
  • 5 cl water

Meng alles met elkaar en kneed het tot een grote deegbol. Leg de bol ca. 1 uur in de koelkast.
* Is dit je te veel werk gebruik dan deegplakjes voor hartige taart.

Vulling

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 dikke peen
  • 1 aubergine
  • 1 mozzarella bol
  • mosterd
  • 2 eieren
  • 15 cl vloeibare slagroom

Bereiding
–  Rol het deeg uit en bekleed de beboterde taartvorm of schaal. Prik met een vork in de bodem.

–  Bestrijk de bodem met mosterd, snijd de mozzarella in plakken en verspreid deze over de bodem.

–  Snijd met een kaasschaaf van elke groente dunne plakjes (over de lengte) en rol ze op tot kleine ‘roosjes’. Plaats ze vervolgens in een mooie kleurenschakering in de vorm.

– Mix de vloeibare slagroom met de 2 eieren en schenk dit over de groenteroosjes. Zet de taart vervolgens in de oven op 180 graden voor ca. 35 min.

Bon appétit!

Frans recept quiche hartige taart groente bloemen

P.S. Je kunt natuurlijk ook naar dit filmpje  kijken voor een snelle impressie.

LEES OOK:
5 Franse recepten met lentegroenten
Clafoutis, het simpelste nagerecht uit de oven
Carole’s recept voor échte Bretonse crêpes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *