frankrijk.nl

Ardèche: glamping in de natuur bij Huttopia

Village Huttopia Sud-Ardèche is een kampeerdorp op een groot puur-natuur terrein in een van de mooiste delen van dit Franse vakantiegebied. Je vind hier prachtige canvas-tenten, houten cabanes en tenthuisjes op palen: alles ecologisch verantwoord en met alle respect voor de omgeving. Sympathiek adres!

Jeetje, dat het nog kan. In het best bezochte deel van de Ardèche een camping vinden die zelfs in de zomermaanden ver van alle drukte lijkt. Midden in de natuur, op een uitgestrekt terrein van 14 hectare met eikenbomen en jeneverbesstruiken. Maar intussen op ook maar een kwartiertje rijden van alle bekende bezienswaardigheden van de streek. De Gorges de l’Ardèche, de grot van Chauvet en zelfs het mooie stadje Barjarc, net in de Gard, liggen niet ver.

Utopia Sud Ardeche zwembad van de camping

Bijna wild kamperen

Huttopia flikt het weer, zullen we maar zeggen. Deze Franse keten van natuurcampings die we al een tijdje in de smiezen hebben is nu eenmaal heel goed in het vinden van spectaculaire kampeerlocaties midden in de natuur. In 2015 opende het dit adres in het zuiden van de Ardèche, zoals altijd met bijzondere eigen huuraccommodaties van natuurlijke materialen.

Glamping Huttopia in de natuur

Anders dan de ‘gewone’ campings van Huttopia is dit een ‘Village Huttopia‘, wat betekent dat er de hele dag door activiteiten zijn voor het hele gezin, zoals yoga, boogschieten en andere sporten, knutseluurtjes voor kinderen, live-muziek en films in de openlucht. Overigens gaat het avondprogramma nooit heel laat door, zodat je ook gewoon de krekels kunt horen als je rustig voor je tent wilt zitten lezen of borrelen.

glamping camping Huttopia Sud Ardeche terras

Glamping-accommodaties van hout en doek

Je vindt bij Village Huttopia Sud-Ardèche de door ons zo geliefde cahuttes (tenthuisjes op palen, hieronder), houten cabanes en prachtige tenten, zoals de romantische Bonaventura (voor stellen) of de grotere Canadiennes voor gezinnen. En alle faciliteiten die deze natuurcampings zo aantrekkelijk maken. Zoals mooi afgewerkt sanitair, een houten klimparcours voor de kinderen en een café-restaurant op palen, met een riant uitzicht op de groene toppen van de Ardèche.

Meer informatie en reserveringen: Village Huttopia Sud-Ardèche

glamping camping Huttopia Sud Ardeche kinderactiviteiten

PLUS+
– Alle highligts van de zuidelijke Ardèche liggen vlàk bij: Vallon Pont d’Arc (5 km), de Gorges de l’Ardèche – kanoën! – (4 km) en de Grot van Chauvet (6 km).

– Village Huttopia Sud Ardèche is een ‘Village Forestier’ waar bij de natuur 100% voorop staat: geen auto’s op het terrein, geen asfaltwegen, accommodaties die helemaal verwijderd kunnen worden als het vakantieseizoen is afgelopen, kortom een camping die echt helemaal opgaat in de omgeving.

– Sowieso staat Huttopia voor tot rust komen en compleet loskoppelen in de natuur, dus Wifi en televisie in de accommodaties, daar doen ze niet aan. Weer eens écht vakantie!

Glamping Huttopia in de natuur

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Huttopia Sud-Ardèche/R.Etienne

LEES OOK:
5 glampings met spectaculair uitzicht
De fijnste Franse city campings
5 hippe familiecampings midden in het groen
Luxe kampeerdorpen in de Ardèche, Drôme en Dordogne

2 reacties op “Ardèche: glamping in de natuur bij Huttopia”

  1. suzanne schreef:

    Heb je aan de Ardèche ook zandstrandjes? Of alleen kiezels?

    • Nicky schreef:

      Hoi Suzanne, ja hoor, die zijn er! onder meer bij de dorpen Balazuc en Pradons. Let op alleen, deze hierboven beschreven camping ligt niet direct aan de rivier hé?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *