frankrijk.nl

Madeleines bakken: trop facile!

Carole ontdekte een goed recept voor madeleines, die leuke schelpvormige Franse cakejes. Op de citroen na heb je de ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis!

Recept voor madeleines 

Ingrediënten (voor ca. 18 stuks)

3 eieren
150 gram suiker
geraspte schil van ½ (bio) citroen
sap van ½ (bio) citroen
200 gr gezeefde bloem
8 gr bakpoeder (=half zakje)
100 gr gesmolten boter
50 gr melk

Bereiding

Doe de suiker en eieren in een kom en klopt ze goed doorelkaar met een garde. Voeg de citroenrasp, het citroensap en ¾ van de melk toe. Met het bakpoeder door de bloem en voeg dit mengsel aan het eiermengsel toe. Roer door. Voeg daarna de gesmolten (maar niet meer hete) boter toe. En de rest van de melk. Zet het deeg kwartiertje in de koelkast. Verwarm de oven voor op 250 graden. Schep het mengsel (of beter: spuit het met een spuitzak) in een beboterde madeleine-vorm. Zet de vorm in de oven en draai de temperatuur terug naar 180 graden. Bak de madeleines in 15-20 minuten goudbruin. Laat een beetje afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Bon appétit!

PS De madeleines kun je daarna het beste bewaren of vervoeren in een koekblik.

Beeld: Carole GOelitz en CC/Karen Booth (linksboven)

LEES OOK:
Perfecte crêpes, het recept van Carole
Clafoutis, lekker makkelijk
Mmmm, moelleux au chocolat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *