frankrijk.nl

Logeren op een sfeervol wijndomein bij zee

Dicht bij de stad en toch volledig in de natuur. Hotel-restaurant Château l’Hospitalet biedt gasten een voorkeursligging tussen Narbonne en de Middellandse Zee. En nog een fijne bijkomstigheid: behalve eten en logeren kun je hier ook heerlijke wijnen proeven.

wijnhotel-chateau-hospitalet-languedoc-roussillon

Verblijven in natuurgebied La Clape

Als je het levendige centrum van Narbonne verlaat richting zee kom je in een natuurlijk niemandsland, het natuurgebied La Clape. Lijkt op onze duinstreken maar dan iets wilder, gelardeerd met pijnbomen en struiken. Dan is het laatste wat je hier zou verwachten een wijndomein en hotel!  En toch ligt het daar zomaar, volledig omgeven door de eigen druivenranken.

chateau hospitalet wijndomein hotel aude

Kamers met klasse

Château l’Hospitalet is een gereputeerd wijndomein. Getuige ook de vele passanten die hier langskomen voor een rondleiding door de kelders en de bijbehorende wijnproeverij. Hoe veel rustiger is het in het erachter gelegen hotel, dat is gehuisvest in het oude landhuis. Statig van buiten, chic en elegant van binnen. De 38 kamers zijn in 2016 allemaal gerenoveerd. Ze bestaan in de categorieën Classique, Superieur en Collection, waarbij het verschil ‘m in de vierkante meters en het uitzicht zit.

chateau l hospitalet wijnhotel in Languedoc-Roussiillon

Kunst tussen de druiven

Als ik tijdens mijn bezoek vanuit het hotel naar buiten kijk op de omringende wijngaarden, dan valt mijn oog op eigenaardige objecten die tussen de druivenranken uitsteken. Dit blijkt onderdeel te zijn van de kunstlijn die eigenaar Gérard Bertrand heeft ontwikkeld. Deze voormalige rugbyspeler is behalve wijnmaker namelijk ook een gepassioneerd kunstliefhebber.

chateau hospitalet wijndomein hotel aude

Jaarlijks worden diverse kunstenaars en artiesten uitgenodigd om mee te werken aan een expositie die zowel binnen in het hotel als buiten tussen de druivenranken wordt tentoongesteld. Dit zorgt voor een bijzonder, bijna surrealistisch buitendecor. Denk aan grote metalen objecten en foto-abri’s op hoge poten. Met de opening van l’Espace Art een paar jaar geleden boven de wijnkelders is het artistieke gehalte opgevoerd. Deze prachtige, witte ruimte wordt gevuld met een wisselende expositie van telkens 3 kunstenaars en is ook door passanten van de wijnproeverij gratis te bezoeken.

chateau l hospitalet wijnhotel in Languedoc-Roussiillon

Streling van alle zintuigen

Uit alles blijkt dat Gérard Bertrand de zintuigen optimaal wil verleiden. Het eigen gastronomische restaurant bespeelt de smaakpapillen met verfijnde gerechten met regionale, biologische producten. Klinkt als muziek in de oren? Nou, zeker elke vrijdagavond, want dan wordt het diner standaard opgeluisterd met een live jazzconcert.

Kamerprijzen vanaf €93/nacht. Ook voordelige 2- of 3-daagse arrangementen inclusief diners in voor-/naseizoen! Meer informatie: www.chateau-hospitalet.com

chateau hospitalet wijnhotel aude

PLUS+

– De kamers, receptie, ontbijtzaal en de caveau (de proefkelder) zijn in 2016 en begin 2017 helemaal gerenoveerd.
– Ligging midden in de natuur en een zwembad met uitzicht op de wijngaarden (vol kunst!).
– Op 10 min. rijden van centrum Narbonne, op 5 min. van zee.
– Elk jaar zomer organiseert Château d’Hospitalet een 4-daags festival op de binnenplaats van het wijndomein Jazz à Hospitalet

MIN–
– Veel passanten overdag voor wijndomein.
– Domein is ook populair voor bruiloften en evenementen (wordt dan meestal geprivatiseerd).

chateau-lhospitalet-binnenplaats

 

Tekst: Josee Schouten

LEES OOK:
De hipste strandclubs tussen Montpellier en Narbonne
B&B op een wijndomein in de Aude
Wijnhotel in het hart van de Corbieres
Hotel Riberach, slapen in een wijncooperatie

Eén reactie op “Logeren op een sfeervol wijndomein bij zee”

  1. Wouters Cornelia schreef:

    mooie lokatie, ben al meerdere malen op vakantie geweest in de streek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.