frankrijk.nl

Club les Ormes, lodges in de Dordogne

Met de gestylde houten lodges, de luxe safaritenten, het grote zwembad en het zalig restaurant is Club les Ormes een regelrechte glampinghit in de zonnige streek Dordogne. Niet te verwarren overigens met het naastgelegen Camping les Ormes.

Glamping-allure

In 2004 startte Jan en Rianne Kouwenhoven hun Chalets les Ormes, vlak bij Saint-Etienne de Villeréal, een dorpje op de grens van de departementen Dordogne en Lot-et-Garonne. Sinds 2 jaar steken dochter Mandy en haar gezin hier ook de handen uit de mouwen. Naast 26 houten lodges zijn er ook 8 luxe safaritenten. Het informeel getinte restaurant en de aanwezigheid van een zwembad zorgt voor een laidback-sfeer die helemaal past bij het zomerse gevoel van dit vakantiedomein.

Comfort Lodges Club Les Ormes

Charmante houten lodges

“Zo, de gordijnen hangen weer! Kijk eens hoe leuk het interieur is geworden.” Mandy is trots op de nieuwe look van de Charme Lodge. De witte wanden combineren fraai met de pasteltinten. Het geheel kreeg een Frans jasje door het vintage-meubilair en de brocante-decoraties. “Ja, daarom noemen we het ook de Charme Lodge. We hebben ook de Comfort Lodges waarbij we de traditionele houttint hebben behouden. Elk type heeft zijn eigen sfeer. Beide zijn geschikt voor een gezin met 2 kinderen. Er zijn 2 slaapkamers, waarvan vaak eentje met een stapelbed. En elke lodge heeft een terras met een buitentafel en tuinstoelen.”

Charme Lodges Club les Ormes

Luxe safaritenten met brocante

Het grote terrein (een groene weide omringd door bomen) biedt ook nog plaats voor 8 safaritenten. Na goed naar de wensen van haar gasten geluisterd te hebben, besloot Mandy voor de luxe versie te gaan: stijlvol ingerichte tenten mét ingebouwde badkamer. En groot. Er zijn 3 slaapkamers: 1 voor de ouders, 1 met een stapelbed en een heuse kinderbedstee. De inrichting is stoer en toch elegant. Ook hier met dank aan moeder Rianne, die telkens weer de perfecte brocante-details weet te vinden.

Safaritenten in Club Les Ormes Dordogne

“Ja, dat brocante is een uit de hand gelopen hobby van mijn moeder,” vertelt Mandy. Er is in deze streek ook zoveel leuks te vinden, als je er oog voor hebt. Daarom openen we dit jaar naast het restaurant ook een brocantewinkel. Kan ze gewoon lekker door blijven struinen!”

Zwembad en table d’hôtes

Wat het zwembad is voor de kinderen, is het restaurant voor de ouders: een plek om te genieten en elkaar te ontmoeten. Mandy: “Wij organiseren 3 keer in de week een table d’hôtes en daarnaast nog thema-avonden zoals onze Bistro-avond en Curry-avond. Kinderen eten eerder, zodat ouders relaxed kunnen tafelen. Zo zijn hier al heel wat vriendschappen ontstaan!”

Ja, we snappen best dat Mandy en haar gezin hier zijn blijven hangen… Lees hun bijzondere verhaal over hoe ze van Saoedie Arabië in de Dordogne belandden.

Club les Ormes Dordogne glamping

Prijzen: Lodges vanaf €630 (Comfort) tot €1.170 (Charme) per week. Safaritenten van €775 tot €1.320 per week Dook is er een extra grote Lodge (Espace) en een groot houten huis (Maison Pigeon). Meer informatie: www.clublesormes.com

PLUS+
– Mooie groene heuvelachtige omgeving.
– Ook korter verblijf is mogelijk in voor- en naseizoen (joehoe, wij zien een vriendinnenweekend aankomen!).
– Losse kacheltjes beschikbaar in voor- en naseizoen.
– Op 30 minuten rijden van de luchthaven van Bergerac.

MIN-
– Hier moet je echt bijtijds reserveren.

Tekst: Josee Schouten Beeld:@ akfotografie

Lodges in Club Les Ormes Lot et Garonne

2 reacties op “Club les Ormes, lodges in de Dordogne”

  1. Monique hersbach schreef:

    Ben er dit maal xtra vroeg bij😉..heel graag een weekje volgend jaar week 33(evt32)wanneer mogelijk in safaritent voor 4 pers.hoor graag of 1 van 2 lukt👍.groetjes monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *