Frankrijk.nl

5 groene kampeerparadijsjes

Je zou er bijna bomen gaan omhelzen, want wat zijn dit spectaculaire groene plekjes! De kampeerdorpen en campings van Huttopia en Indigo liggen altijd op mooie locaties, maar deze 5 zijn het toppunt wat betreft natuur. En leuke lodgetenten en huisjes op palen vind je er ook.

Huttopia Senonches kampeerdorp huisjes op palen aan een meer Centre

1. In een eikenbos in de Perche: Village Huttopia Senonches

Deze natuurcamping in de buurt van Chartres ligt aan de rand van een van de mooiste en grootste eikenbossen van Frankrijk. Een ‘Village forestier’ van Huttopia, waar er nog meer dan in de andere kampeerdorpen van het merk met respect voor de natuur is omgegaan. Er zijn staanplaatsen en huuraccommodaties (zoals compleet ingerichte Canadese tenten met koelkast en keuken) aan de rand van een meer. Fijn om te vissen of bootje varen; zwemmen kun je in het mooie natuurlijke zwembad zonder chloor. PLUS: niet ver van Chartres (mooie kathedraal), camping-restaurant op palen in het water (met heerlijk pizza’s!), geen asfaltwegen maar alleen wandelpaden op de camping, overdekt zwembad én vanaf 2017 een spa forestier ofwel een ‘bos-spa’. Meer informatie: europe.huttopia.com/senonches

indigo-millau-natuurcamping

2. Tussen twee riviertjes in de Aveyron: Camping Huttopia Millau

Deze natuurcamping ligt in een groot bos tussen de oevers van de Tarn en de Dourbie. Buitengewoon mooie locatie, vlak bij de spectaculaire Gorges du Tarn en de brug van Millau. Je kunt op de camping zelf lekker zwemmen in de rivier of stroomafwaarts dobberen op een luchtbedje. Behalve ruime staplaatsen (stuk of 100) zijn hier ook hele mooie Toile&Bois-tenten en Roulottes, moderne houten woonwagens. PLUS: kiezelstrandjes aan het water, verwarmd zwembad met een pierenbadje, op loopafstand van de plaats Millau (gezellige markt!). Meer informatie: europe.huttopia.com/millau

Huttopia Rille 3. In een bos in de Loirevallei: Huttopia Rillé

Rustgevend uitzicht vanuit de grote ingerichte tenten aan de rand van een meertje! Je vindt ze op deze natuurcamping in de Loirevallei, waar veel leuke glamping-accommodaties zijn, zoals woonwagens, cabanes, cahuttes en ook mooi eenvoudige Bonaventure-tenten, waarin je romantische met z’n tweeën kunt slapen (evt. met baby!). Ook de ruime staplaatsen liggen prachtig tussen de bomen. PLUS: kanovaren op het meer, bewust geen Wifi zodat iedereen echt tot rust komt, in de buurt van de kastelen van Azay-Le-Rideau en Villandry. Meer informatie: europe.huttopia.com/rille

Indigo Loirevallei

4. Tussen meer en bos in de Sarthe: Camping Huttopia Lac de Sillé

Heerlijk groen is ook deze kleine camping in de omgeving van Le Mans (sympathiek oud centrum), midden in een bos en vlak bij een recreatiegebied, Sillé-Plage. Ook hier staan mooie lodgetenten tussen de bomen, met zulke ruime staanplaatsen dat het soms lijkt of je in de vrije natuur bent. De luxere Toile&Bois-tenten hebben ook een houtkachel en de Zenith-tent heeft zelfs een eigen badkamer en een 1e verdieping. PLUS: natuurlijke materialen voor de moderne sanitair-gebouwen, veel kinderactiviteiten zoals een klimparcours door de bomen. Meer informatie: europe.huttopia.com/lac-de-sille

Huttopia Lanmary

5. In een beschermd bos in de Dordogne – Huttopia Lanmary

Groener dat dit kan bijna niet, deze mooie Huttopia-camping in een beschermd woud in het noorden van de Dordogne. De staplaatsen tussen bomen en varens zijn hier zo ruim, dat je soms de buren niet eens kunt zien. Helemaal verliefd zijn wij op de Cahuttes, tenthuisjes op palen: Robin Hood-ervaring! PLUS: het mooie houten terras dat tussen de bomen lijkt te hangen, pizza’s uit een houtoven, wandelpaden over het terrein. Meer informatie: europe.huttopia.com/lanmary

Huttopia

Meer informatie over deze en andere natuurcampings van Huttopia en Camping Indigo staat op de Nederlandstalige websites europe.huttopia.com/nl en camping-indigo.com/nl

Huttopia en Camping Indigo hebben ook een eigen reisbureau in Nederland: Choorstraat 8 in Utrecht. Geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 18.00 uur. Tel: 08-50401140.

Tekst: Nicky Bouwmeester Beelden: CC Huttopia & Indigo, R. Ettienne

LEES OOK:
 5 glampings met spectaculair uitzicht
Tenthuisjes op palen in de Dordogne
Natuur-glamping in de Ardèche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *