frankrijk.nl

Goedkope apotheken in Parijs (beautyproducten!)

Voor veel Nederlanders een vaste stop tijdens de vakantie: even wat spulletjes inslaan bij de apotheek. Producten die je thuis niet kunt krijgen en bekende Franse verzorgingsmerken die er een stuk goedkoper zijn. Jij ook een fan? Onthoud deze adressen van budget-apotheken in Parijs. Met stuntprijzen.

Ongelofelijk, in Parijs kun je op bijna élke straathoek een apotheek ontdekken. Nog net geen duizend zijn er in de hoofdstad: dat is pakweg 1 apotheek per 2.200 inwoners. Dat kan natuurlijk nooit en heel wat Parijse apotheken schijnen het financieel zwaar te hebben. Dat verklaart (ten dele) de grote prijsverschillen die er bestaan op de producten zonder recept. Een apotheek in Parijs kan ineens 20 tot 30 procent duurder zijn dan zijn buurman aan de overkant van de straat. En bij verzorgingsproducten van Franse ‘apotheekmerken’ zoals Avène, La Roche-Posay, Vichy, Bioderma, Caudalie en Nuxe zijn de prijsverschillen nog veel groter.

Parijs apotheek goedkope verzorgingsproducten

Budget-apotheken in Parijs

Let dus op waar je binnenstapt én profiteer van de verkoopstrategie van enkele apotheken in Parijs die het op bulk houden. Dat wil zeggen dat ze opvallend lage prijzen hanteren zodat hun winkels altijd bomvol klanten zijn. Even diep ademhalen dus voordat je deze adressen bezoekt en vooraf bedenken wat je wilt hebben. Bovengenoemde beautymerken zijn in elk geval de moeite waard en bij onderstaande adressen zijn hun producten al snel 6 of 7 euro goedkoper dan in Nederland.

Parijs apotheek goedkope verzorgingsproducten Boulevard Hausmann

1. In Saint-Germain-des-Près: Citypharma Rue du Four

De moeder van de Parijse budget-apotheken en gelegen op een handig centrale plek, vlak bij Rue de Rennes en de vele winkels rond Saint-Sulpice. Altijd extreem druk (pas op voor zakkenrollers!!), maar achterin de winkel zijn een hoop kassa’s verstopt dus het afrekenen gaat vrij snel. Bovendien is de collectie Franse verzorgingsmerken indrukwekkend groot en je vindt hier de laagste prijzen van de stad. 26, rue du Four (hoek Rue Bonaparte), Parijs 6e. Op de kaart

Parijs apotheek goedkope verzorgingsproducten Saint-Germain-des-Prés

2. In de Marais: Pharmacie de la Mairie

Ook een praktische tijdens het winkelen, want deze apotheek ligt midden in de Marais, direct achter warenhuis BHV/Marais. Niet àlles is hier goedkoper en jammergenoeg staan veel producten vergrendeld achter glas (even vragen aan de ook Engelssprekende verkopers). Maar ook hier kun je hele interessante koopjes doen voor merken als Avène, La Roche Posay, Décleor, Lierac, Caudalie en Bioderma. Ook op zondag geopend! 9, rue des Archives, Parijs 3e. Op de kaart

Parijs apotheek goedkope verzorgingsproducten Marais

3. Naast warenhuis Galeries Lafeyette: Pharmacie des Galeries (Maxi Pharma)

Een kleine zaak, vaak vol Chinese toeristen die producten van l’Occitane en Nuxe inladen alsof ze bij de Action zijn. Imponerend maar hé, je komt hier met een missie. Deze budget-apotheek heeft namelijk veel (tijdelijke) aanbiedingen en voordeelpakketten. Niet alles is hier goedkoper dan elders, dus laat je niet gek maken door de neonkleurige stickers met ‘prix choc’ erop. In de Rue La Lafayette, de straat hier schuin tegenover, zit nog een filiaal van deze goedkope keten. 11 rue Mogadur, Parijs 9e, Op de kaart

Parijs apotheek goedkope verzorgingsproducten Boulevard Hausmann

Pharmacie versus parapharmacie

Als je gewoon deodorant, watjes of babyluiers nodig hebt tijdens je vakantie in Frankrijk kun je het beste uitkijken naar een parapharmacie of binnengaan bij de Monoprix of een supermarkt. Dat soort dagelijkse verzorgingsproducten duurder bij de apotheek.

Tekst: Nicky Bouwmeester/frankrijk.nl

LEES OOK:
7x fijn spul uit de Franse apotheek
Goede babyproducten uit de Franse apotheek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *