frankrijk.nl

Kippenvel op de Pic Saint-Loup

Oef. Een gekantelde uitkijktoren op een bergtop van 650 meter. Deze spannende ‘Tip-Box’, getekend door de Franse architect Christophe Benichou, moet ooit uitzicht bieden op het achterland van Montpellier tot de Middellandse Zee. 

De Pic Saint-Loup is voor Montpellier wat de Saint-Victoire voor Aix-en-Provence is. Een onmisbaar herkenningspunt net buiten de stad en een prachtige locatie om het achterland te bewonderen. Vanaf het hoogste deel van de berg is er een 360 graden-uitzicht over de Hérault tot de Middellandse Zee en de Cevennen. En als het aan de architect Christophe Benichou ligt, wordt die ervaring nog intenser dan hij nu al is.

Tip Box uitzichtpunt bij Montpellier architect

Iemand al duizelig?  

Benichou ontwierp deze metalen kubus, The Tip-Box, die gekanteld op de rand van een klif moet staan. Het gevoel op de rand van de afgrond te balanceren is optisch (er is een stevige betonnen basis die recht staat). Maar de Box zorgt desalniettemin voor  kriebels in je buik, denkt Benichou, die de plek ontwierp als rust- en meditatieplek voor wandelaars.

Tip Box uitzichtpunt bij Montpellier architect

Vooralsnog bestaat het bouwwerk alleen op de tekentafel, maar het zou bijzonder zijn als het er echt kwam. “Een ode aan hoogtevrees en een eerbetoon aan de diepte,” schrijft de architect, er daar lijkt ons geen woord te veel van gezegd.

Tip Box uitzichtpunt bij Montpellier architect
Tip Box uitzichtpunt bij Montpellier architect

Tip Box uitzichtpunt bij Montpellier architect

Meer informatie over het project: www.christophebenichou.com

Copyright beeld: Christophe Benichou

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *