frankrijk.nl

GROETEN UIT… Bretagne

Carole barst weer van de energie na een weekje aan de Bretonse kust. Daar ontdekte ze een gave attractie voor kinderen, gemaakt door vissers van Ile de Groix. Ook tipt ze adresjes voor liefhebbers van vis, oesters en mosselen.

Groeten uit Bretagne Pleneuf-Val-André Demat! Mat ar jeu? (‘Bonjour, ça va?’)

Nee, ik heb geen Bretonse taallessen genomen, ik ben met Anouk in Bretagne deze week! Ze wilde haar nichtjes zien, dus geen krokusvakantie in de Alpen dit jaar maar een weekje in de frisse lucht aan de kust. De reis verliep prima. Ik had een autootje gehuurd bij Europcar en kreeg een upgrade: ouiii, een rode Mini Cooper! Très girly, zoals de Fransen zeggen. Die 900 kilometers vlogen voorbij met mijn jonge bijrijdster, die de muziek regelde, filmpjes maakte en bij de télépeages de slagboompjes opende met onze Bip.

Toen we aankwamen bij Pléneuf-Val-André was het prachtig weer! Er hing al echt een lentesfeer! Voor het eerst heb ik een Airbnb-appartement gehuurd, op 500 meter van het strand. Ideaal! De volgende dag joggen, wandelen over het douanierspad, schelpen zoeken en..  zwemmen. Ja echt!! Een frisse duik om het jaar goed te beginnen. Ok, het was erin en eruit, maar toch heerlijk. En daarna een welverdiende kop koffie met kouignettes (mini-kouign amanns) van Maison Larnicol. Ik heb mezelf ook verwend met een middag in de Spa Marin van Val-André. Mét een Zweedse massage, jawel, vakantie is vakantie!

Groeten uit Bretagne Pleneuf-Val-André Cotes-d'Armor

Anouks favoriete moment was het klimparcours bij Le Char à Bancs. Een mooie herberg-boerderij met B&B, gîtes en brocantewinkel waar ik al sinds mijn jeugd kom en ik mijn bruiloft gevierd heb. Er is een nieuwe activiteit: Hisse et Ho! Een parcours over grote klimnetten en touwladders die tussen de bomen hangen. Die netten zijn gevlochten door vissers op het Bretonse eiland Groix. Je kunt springen, rollen, met een bal spelen en zo lang blijven als je wilt voor €10 per kind. Echt geweldig en niet alleen leuk voor kinderen: zeker langsgaan als jullie eens in de buurt zijn!

En ik weet dat jullie van vis houden, dus onthoud deze 3 restaurants: Le Quai 22 tegenover de haven in Le Val-André (geweldige oesters en visballetjes), Bistrot Marin (heerlijke Fish&Chips) bij Saint-Brieuc, en Breizh y Moulles in Hillion, een echte insidertip voor fans van mosselen!

Merci Bretagne, ik barst weer van de energie!

Kenavo! Tot snel, Carole

Groeten uit Bretagne Pleneuf-Val-André Cotes-d'Armor

Tekst & beeld: Carole Goelitz

LEES OOK:
15 dingen waaraan je een Bretonse kunt herkennen
Groeten uit… Le Val-André
Leuke plekjes in het zuiden van Bretagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button