frankrijk.nl

Boomhutten en cottages in een naaldbos

Center Parcs gaat met de tijd mee, zo is te zien in zijn jongste vakantiepark in Frankrijk. Le Bois aux Daims in Poitou-Charentes heeft moderne, milieuvriendelijke cottages en XL-boomhuizen in een volledig groene omgeving.

Boomhutten in Poitou Charente CenterParcs

De natuur als decoratie

In 2015 opende Le Bois aux Daims, het 6e Franse vakantiepark van Center Parcs. De missie was duidelijk: sfeervolle vakantiehuizen creëren die volledig opgaan in een naaldbomenbos. Door gebruik te maken van natuurlijke basismaterialen als hout en steen en interieurkleuren als mosgroen en roestbruin lijkt Center Parcs aardig in deze opzet geslaagd. Het resulteerde in cottages in verschillende uitvoeringen (VIP, Premium en Comfort) en 9 volledig uit hout opgetrokken boomhuizen voor 4 tot 6 personen. Deze XL-boomhutten worden op verschillende hoogtes gebouwd, gemiddeld zo’n 3-4 meter boven de grond.

luxe vakantiehuizen in poitou-charentes van centerparcs

Cocooning en een binnentuin

De Franse binnenhuisarchitecten Sophie Jacqmin en Caroline Deffis hebben misschien  stiekem gekeken naar wat Nederlanders fijn vinden, want de inrichting is eigentijds en warm. Wij noemen het gezellig, een woord waarvoor nog steeds geen goede vertaling bestaat, de Fransen behelpen zich met het Franglais: c’est très cosy!

Ecologische-cottages in Poitou Charente CenterParcs.

Hoe dan ook, de cottages zien er aantrekkelijk uit. Een lichte woonkamer, mooi designmeubilair, een lekker grote houten eettafel en de VIP-versie heeft bovendien een hammam. De woonkamer gaat bijna naadloos over on de tuin – dankzij de grote glazen schuifwand – en er zit een mooie strakke houtkachel in (die je in de zomer overigens echt niet nodig hebt hier).

Alle info op www.centerparcs.com

PLUS+
– In populaire vakantiestreek in het westen van Frankrijk.
– Ontbijt- en traiteurservice mogelijk.
– Op het park een groot waterpark met zwembaden, kinderbad, koraalbad (snorkelen tussen de tropische vissen).

Center Parcs Bois aux Daims Vienne zwembad

– Fun Cooking: koken op steengrill, barbecue of fondue op bestelling (zowel materiaal als ingrediënten).
– Wellnescentrum Deep Nature Spa met sauna, hammam, zwembad en opties voor behandelingen.

MIN–
– Wel een erg groot vakantiepark (800 cottages en 9 boomhuizen)..maar wellicht zie je door de bomen de huizen niet meer!?
– Helemaal nieuw: dus misschien nog wat last van kinderziektes.

Tekst: Josee Schouten

Center Parcs Bois aux Daims Vienne

LEES OOK: Top 10 mooiste boomhutten in Frankrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *