frankrijk.nl

Modern charmehotel bij de Pont de Gard

De Gard staat bij Nederlanders vooral bekend om die niet te missen brug, de Pont du Gard. Waar kamperen hier ongeveer de standaard is, vonden wij een charmant alternatief voor mensen die liever wat anders willen: het kleine viersterrenhotel La Bégude Saint-Pierre.

hotel de la Begude Saint-Pierre Pont de Gard

Na eerder een hotel te hebben gehad in Engeland, kocht voormalig consultant en Nederlander John van Daalen vijf jaar geleden dit 17e-eeuwse koetshuis omringd door een riante tuin vol olijfbomen. Hier wilde hij zijn droom waarmaken: een logeeradres creëren waar authentieke charme en modern comfort naadloos in elkaar overgaan. Het hotel ging in 2013 open en het resultaat mag er zijn! Met behoud van de prachtige oude muren en balken zijn de kamers opgetrokken in zalige logeerkamers. De sfeer is eigentijds en de stijl geraffineerd, mede dankzij de lichte natureltinten. We vroegen de hoteleigenaar naar zijn ervaringen.

Interieur van Hotel la Bégude

Wat kunnen de gasten hier zien en doen?

John van Daalen: “Een kijkje nemen bij de Pont du Gard natuurlijk, maar op slechts 25 kilometer liggen ook de interessante steden Nîmes en Avignon. Wil je een op-en-top Frans uitje, ga dan naar het schilderachtige Uzès, hier 8 kilometer hier vandaan. De wekelijkse markt op zaterdag is er een feestje, met een echte truffelmarkt tijdens de winter! Verder bevinden we ons hier in de garrigue, een zeldzaam stukje ongerepte natuur in het zuiden. Er zijn zo’n 12 wandelroutes, dus als je de directe omgeving wilt verkennen, keuze genoeg.”

Pont du Gard in Languedoc Roussillon

Wat zijn de favoriete plekken bij het hotel?

“Met zoveel zon hier is dat uiteraard het zwembad. Veel gasten komen om te relaxen. Een groot succes is onze loungebar ‘Au Vent’ waar je ’s avonds een aperitief kunt drinken. En het terras langs het zwembad is een vaste spot geworden voor het diner. Volgend jaar hopen we de spa te openen, om onze gasten elk moment van het jaar te kunnen verwennen.”

Zwembad van hotel la Bégude

Waar komen uw gasten vandaan?

“Voornamelijk uit Europa. En dan met name Belgen, Engelsen, Duitsers, Nederlanders. En Fransen natuurlijk, vooral die hun neus volgen… onze keuken is al gereputeerd en we hopen stilletjes op een eerst ster. Duim je voor me?”

La Bégude Saint Pierre heeft 25 kamers en suites. Prijzen: €127-€265 per kamer in het laagseizoen,  €164-€385 in het hoogseizoen. Meer informatie: www.hotel-begude-saint-pierre.com

PLUS+
– Het hotel ligt op 5 minuten van de rivier Gardon, waarin je ’s zomers kunt zwemmen!
– Veel wandel- en fietspaden in de directe omgeving en fietsen verkrijgbaar bij het hotel.
– Massages en schoonheidsbehandelingen in je hotelkamer of in de tuin.
– Gastronomisch restaurant bij het hotel!

Hotel de Bégude Gard Languedoc Uzes

Fine dining bij La Begude in de Gard

Foto’s © Sylvie Villeger

LEES OOK:
De mooiste plekken van de Languedoc-Roussillon
B&B met moderne kunst bij het mooie Uzès
Top 8 leukste markten van Zuid-Frankrijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *