frankrijk.nl

Made in France: reistassen van autotextiel

Entre 2 Retros maken mooie handtassen en reistassen van hergebruikte autostoffen. De modellen zijn geïnspireerd op de sfeer van de autosportin Le Mans in de jaren ’50 en ’60.

Upcycling, oude spullen een tweede leven geven, is ook in Frankrijk al enkele jaren erg in de mode. Entre 2 Rétros, een bedrijfje uit Parijs, heeft een leuke nieuwe bestemming gevonden voor de fabrieksresten van autotextiel. Een van de twee ontwerpsters achter dit merk, Virginie Nantas, wist al sinds haar jeugd hoeveel materiaal er verloren gaat in de autoindustrie. Haar opa en vader, waren allebei leverancier in automaterialen. Na een ontmoeting met een nicht uit Normandië, styliste Céleste Bouchayer, besloten de dames om die restmaterialen te gebruiken voor een eigen tassenmerk.

6-Entre2Retros-tassen-Made-in-France

Steve McQueen op z’n Frans

Handige bijkomstigheid van deze duurzame oplossing is dat autotextiel een ideaal materiaal is voor reisbagage. Het is namelijk bijzonder sterk, slijtvast en waterdicht. Als knipoog naar de herkomst van de stoffen geven Virginie en Céleste de tassen een nostalgische uitstraling die doet denken aan de autoraces van Le Mans in de jaren ’60. Elk half jaar komen er nieuwe modellen bij, maar de uitvoering van de tassen verandert wel vaker, afhankelijk van de beschikbare reststoffen. Niet alleen hele mooie, maar ook exclusieve tassen dus!

Entre 2 Rétros, handtassen €69-€149, reistassen €139-€199, toilettas €49, laptop/iPad-hoezen €39-€49.

Verzendkosten naar Nederland €12-€15 (afhankelijk van het gewicht).

3-Entre2Retros-tassen-Made-in-France

Made in France tassen van autotextiel Entre 2 Retros

Made in France tassen van autotextiel Entre 2 Retros

Made in France tassen van autotextiel Entre 2 Retros

LEES OOK:
Hippe sieraden uit Saint-Tropez

2 reacties op “Made in France: reistassen van autotextiel”

  1. Nicky schreef:

    Vandaag de door mij bestelde toilettas van Entre2Retros ontvangen en ik moet zeggen: echt super mooie kwaliteit! Dikke stof, details van goed leer, mooi afgewerkt.. Ik kan dit merk van harte aanraden voor een origineel cadeau. Ze leveren ook in NL namelijk.

  2. Nicky schreef:

    Nog een leuk Frans bedrijfje dat tassen maakt van gerecyclede stoffen: 1 Bag1Match.
    http://www.1bag1match.com/
    Sporttassen gemaakt van (tijdens een profwedstrijd gedragen) rugbyshirts!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.