frankrijk.nl

Smuladres in Les 3 Vallées: l’Azimut

L’Azimut is een knus restaurant in Le Praz-Courchevel, waar het eten van opvallend hoog niveau is. En je hoeft niet eens de bank te bellen: een onvergetelijke driegangenlunch kost hier 35 euro.

Oké, een wintersportvakantie is al niet goedkoop. En van een kaasfondue op de piste wordt een mens in principe ook gelukkig. Maar als je nou wéét dat er in jouw skigebied (Les 3 Vallées) een geweldig restaurant is. Waar de sfeer knus en het personeel allerhartelijkst is. En waar je kunt eten… zo ongelofelijk lekker! Dan kan het zijn dat je net als Carole voor de bijl gaat. En tegen elkaar zegt: ‘een mens leeft maar een keer’, of woorden van die strekking. In dat geval zul je zeker niet teleurgesteld zijn bij l’Azimut in Courchevel.

restaurant Les Trois Vallees Courchevel

Warme ontvangst en culinair hoogtepuntje

Ten eerste hoef je hier niet bang te zijn voor het blingbling-imago dat kleeft aan Courchevel 1550-1850. Azimut ligt in het lagere Le Praz, ook bekend als Courchevel 1300, met de sfeer van een gemoedelijk oud alpendorp. Hier laten chef-kok François Moureaux en zijn vrouw Sandrine uit de Jura zien hoe je gasten moet ontvangen! Geen overdreven inrichting of stijve sfeer, maar een warm welkom en veel aandacht. Elza, de maître d’hôtel (links op de foto), zorgt goed voor de gasten en heeft daarvoor al een bekende prijs gekregen. En de slanke chef komt zelf na het dessert met iedereen nog even kletsen.

restaurant Les Trois Vallees Courchevel

Marshmellows met jakobsschelpen

Wat François voor die tijd op tafel tovert is indrukwekkend. Zijn moderne en originele gerechten combineren tradities uit de Savoie Mont Blanc en de Jura met verrassende smaken en nieuwe technieken. Carole proefde onder meer marshmallows met jakobsschelpen en hazelnoot als amuse bouche. Oesters die in gele wijn uit de Jura gepocheerd waren. Schaaldieren met pastinaak, pompelmoes en notenmelk. Vis met gekarameliseerde witlof en sinaasappel. En als nagerecht ijs van génépi (berglikeur van gentiaan), mandarijn en chocolade. Carole reserveert altijd een deel van haar vakantiebudget voor één avond in een echt goed restaurant, dus op zich is ze wat gewend. Bij Azimut was ze onder de indruk van de prijskwaliteit-verhouding en de algehele sfeer van dit warme adres.

restaurant Les Trois Vallees Courchevel

L’Azimut in Le Praz, Courchevel 1300, Lunch – driegangemenu €35, €12 kinderen. Diner – viergangen €50, vijfgangen €75. Van december tot eind april. Meer informatie: restaurantazimut.com

PLUS+
– Je kunt hier ook met de auto naartoe, als je in Méribel, La Tania of Brides-les-Bains verblijft.
– Voor Courchevel  – waar een salade al snel €25 kost – zijn dit echt opvallende prijzen.
– François et Sandrine Moureaux hebben ook een restaurant in de Jura: Auberge de la Poutre.

restaurant Les Trois Vallees Courchevel

LEES OOK:
Smuladresjes op de piste
Skistop waard: Chez Babeth in Châtel
Culinair genieten in Serre-Chevalier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *