frankrijk.nl

Wakker worden naast de Eiffeltoren

Iets te vieren en op zoek naar een hotel met royaal uitzicht op de Eiffeltoren? Check. Gevonden. En het kost niet eens de hoofdprijs. Carole ging een nachtje proefslapen bij Hôtel La Comtesse in Parijs.

Romantisch weekend à deux

Wie droomt er niet van een nachtje in Parijs met uitzicht op de Eifeltoren? De echte Eiffeltoren. Knipperend en al. Geen affiche. Of een nauwlijks verneembaar streepje als je je hoofd angstig ver uit een hotelraam wurmt… Nee, de echte Tour Eiffel. Pal voor je. Onlangs ontdekte ik hét hotel voor een romantisch weekend in Parijs.  

Parijs romantisch Hotel la Comtesse Eiffeltoren receptie

Mix van modern en klassiek Frans

Eerst twijfelde ik om te boeken. Door de adellijke naam (Hôtel La Comtesse) en de locatie (in het chique 7e arrondissement) klonk het niet meteen als het hipste adres van de hoofdstad. Maar bij aankomst voelde het meteen goed. Het nieuwe La Comtesse heeft een mooi gevonden mix van modern en klassiek Frans. Inspiratiebron van het hotel zijn namelijk de literaire salons die in de 18e eeuw de grote mode waren in Parijs. En dus zijn er fresco’s van theedrinkende baronessen en hertoginnen op het plafond. Staan er veel boeken in de lounge en liggen hier en daar verdwaalde juwelen, zijden handschoenen en rollen perkament.

Parijs romantisch Hotel la Comtesse Eiffeltoren

Knipperende lichtjes

Ondanks al die romantische verwijzingen voelt de overall-sfeer van La Comtesse modern. Vooral de receptie is bijzonder, met haar asymmetrische meubels in marmermotief. Maar de echte troef zijn de 40 hotelkamers die ALLEMAAL uitzicht hebben op de Eiffeltoren. Toen ik voor de eerste keer mijn kamer binnenliep viel mijn mond letterlijk open. OMG! Hier wil je tot 1 uur ’s ochtends blijven zitten om elk uur die knipperende lichtjes te bekijken! Ik had een van de iets duurdere kamers met ‘vue frontale‘, maar ook de kamers met zijligging hebben alle zicht op de IJzeren Dame.

Parijs romantisch Hotel la Comtesse Eiffeltoren

Carole is om

Mijn kamer in oranje tinten had een eigen balkon en een mooie lichte badkamer met uitzicht op de École Militaire. De volgende ochtend kwam ik erachter dat ik over het balkon helemaal rond mijn kamer kon lopen! Het ontbijtbuffet stond klaar in het leuke Café de la Comtesse, naast de receptie, maar op mooie dagen kun je ook op het terras zitten. En overdag wordt hier een heerlijke chocolat chaud geserveerd in een traditionele chocoladekan. Nou, mij heb je dan om…

La Comtesse by Elegancia, vanaf €135 (internetaanbiedingen)-€195 (zijzicht Eiffeltoren), €295 (vooraanzicht), meer informatie

PLUS+
– Het uitzicht en de locatie in een chique wijk (7e arrondissement) voor een redelijke prijs.
– Vlak bij de Eiffeltoren, Invalides, de Berges de Seine, Musée Rodin en op 5 minuten van de fijne winkelstraten Rue Saint-Dominique en Rue Cler (vol eetwinkels en restaurants).

Parijs romantisch Hotel la Comtesse Eiffeltoren uitzicht

MIN-
– Er is geen nachtbel, dus je moet hopen dat de receptionist niet slaapt als je om 2 uur ’s nachts terugkomt (zoals ik 🙂 maar de directie gaat dit verhelpen, werd mij beloofd!).
– Geen last-minute-adresje want sinds de opening in zomer 2016 was dit hotel bijna altijd vol, dus tijdig reserveren.

Tekst: Carole Goelitz Beeld: Hôtel la Comtesse/Elegancia & Carole Goelitz

Parijs romantisch Hotel la Comtesse Eiffeltoren ontbijt

LEES OOK:
Gevonden! Hidden Hotel in Parijs
Off Paris: drijvend designhotel op de Seine
7 hippe nieuwe hotels in Parijs
Straalverliefd op La Belle Juliette in Parijs

2 reacties op “Wakker worden naast de Eiffeltoren”

  1. Anne schreef:

    Voor de gewone mensen zijn 195 en 295 € wel zeker hoofdprijzen !!
    Als je op het platteland keurige hotelkamers voor 50 of 60 € kunt vinden en in grote steden voor 100 €, dan is dit toch duur ?!

    • Nicky schreef:

      Hoi Anne, In Parijs kun je inderdaad ook hotels van 125 euro vinden, we hebben er diverse op de site staan. Maar voor een hotel met zo’n soort Eiffeltoren-view begint het meestal bij €300. Overigens zagen we ook aanbiedingen bij La Comtesse, van 145€ per nacht, dus dan begint t echt wel een mooie aanbieding te worden voor een viersterrenhotel in Parijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *