frankrijk.nl

7 bijzondere weetjes over Jean-Paul Belmondo

We zeggen het eerlijk: wij hebben een zwak voor de acteur Jean-Paul Belmondo. Zo stoer en charismatisch worden ze niet meer gemaakt toch? Opmerkelijke weetjes over ‘Bebel’. 

1. Jean-Paul Belmondo speelde tijdens zijn 50-jarige carrière in meer dan 75 films, van Nouvelle Vague-films, avonturenfilms, komedies tot actiefilms, en ook in tientallen toneelstukken.

Jean-Paul Belmondo

2. Belmondo, zoon van een beeldend kunstenaar en een kunstschilderes, was korte tijd professioneel boxer voordat hij begon met acteren.

3. De acteur die later in zijn carrière vooral bekend werd door luchtige actiefilms werkte met de allerbeste Franse regisseurs, zoals Jean-Luc Godard, Louis Malle, François Truffaut, Claude Sautet, Claude Chabrol en Claude Lelouch.

4. Belmondo – gespierd en heel sportief – deed al zijn stunts zelf, van vechtscènes met een tijger tot het hangen aan een vliegende helikopter op 65-jarige leeftijd.

L’HOMME DE RIO

5. Bekende vrienden van de acteur zijn Alain Delon en Jean Rochefort, die laatste volgde samen met Belmondo acteerlessen op een bekende toneelschool in Parijs.

6. Belmondo is gek op tennis en is al decennialang bij elk toernooi van Roland Garros aanwezig op de tribune, 15 dagen achterelkaar.

7. Belmondo kreeg 15 jaar geleden een hersenbloeding waardoor de helft van zijn gezicht blijvend is verlamd en hij moeilijk kan praten. De nu 82-jarige acteur maakte in 2008 zijn laatste film.

TIP! Jean-Paul Belmondo op televisie

De zender TV5MONDE vertoont regelmatig Franse filmklassiekers (inclusief Nederlandse ondertiteling). Kijk hier voor de actuele programmering!

Slapen in een Belmondo-hotelkamer

Net zo fan als wij? In Parijs kun je slapen in ‘Jean-Paul Belmondo-kamers‘. Die bevinden zich op de bovenste verdieping van het viersterren hotel 123 Sebastopol, dat in het teken staat van de Franse cinema. Vanaf €186.

Hotel Jean-Paul Belmondo kamer in Parijs acteur filmheld

LEES OOK:
Alain Delon in 7 verleidelijke feitjes

Beeld: TV5MONDE/A bout de souffle (1960 STUDIOCANAL); L’ Homme de Rio (1964 TF1 International); Les tribulations d’un Chinois en Chine (1965 TF1 International).

Algemeen 728x90

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *