frankrijk.nl

7x in de voetsporen van Napoleon en Josephine

In de sporen van de Kleine Keizer lopen? Dit zijn bijzondere plekken en adressen in Frankrijk die iets te maken hebben met de Bonapartes.

1. Ajaccio op Corsica

De geboorteplaats van Napoleon op Corsica herinnert op bijna elke straathoek aan de kleine keizer en er is een museum aan hem gewijd: Maison Bonaparte. (En dit is een heerlijk hotel om de hoek!)

2. Château de Malmaison

Chateau Malmaison Josephine Bonaparte

Net buiten Parijs ligt Château Malmaison dat Napoleon kocht voor Josephine. Romantische plek met mooie rozentuinen, waar Napoleon zelf ook graag rondwandelde en binnen kun je meubels en schilderijen zien uit de Empire-tijd.

 3. Hotel de JoBo in Parijs

Hotel JoBo in Marais

Vorig jaar opende dit trendy hotel in de Marais dat helemaal in het teken staat van Josephine Bonaparte (‘JoBo’). Denk panterprints, empirestijl meubels en Toile de Jouy op de muren.

4. Napoleon’s tombe in Les Invalides

Les Invalides in Parijs

Onder het vergulden dak van Hôtel des Invalides in Parijs staat de tombe van Napoleon. De bruine marmeren doodskist ziet er wat streng of zelfs kaal uit, maar het legermuseum in hetzelfde gebouw heeft nog veel meer bijzondere memorabilia, zoals Napoleons jas en steek.

4. Het grootste schilderij van de kleine keizer

Napoleon in het Louvre

Een van de bekendste afbeelding van Napoleon is Le Scaré van Jacques-Louis David. Het 10 meter lange doek is te zien in het Louvre, waar het bijna een hele eigen zaal ter beschikking heeft. In hetzelfde museum hangen nog veel andere schilderijen, serviezen en meubels van Napoleon en Josephine.

5. Route de Napoléon

Route de Napoleon

Deze panoramische autoweg tussen Grenoble en Cannes, de N85, markeert een deel van de weg die Napoleon aflegde naar Parijs, na zijn ontsnapping van Elba.

LEES OOK:
Hotel in een oud paleis in Ajaccio

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *