frankrijk.nl

De beste hamburgers op de Franse pistes

Ook in de Franse skigebieden is de opmars van de ‘gourmet hamburger’ niet meer te stoppen. Fastfood maar dan wel van topkwaliteit en met Franse finesse! En sommige zelfs geserveerd uit een foodtruck in een pistenbully! Staat jouw wintersportbestemming in de Savoie Mont Blanc in dit lijstje? 

Hartige én zoete burgers bij La Peau de Vache (Val d’Isère/Espace Killy)

Als je halt houdt in dit knusse chalet op de piste La Face de Bellevarde dan is de keuze simpel: burger! Op de kaart staan 6 varianten, met mooie namen als Burger des Neiges (met vis), Burger du Sud Ouest (met eend) en de huisspecialiteit, de Bellevarde Burger met echte reblochon-kaas! Nog plek voor een toetje? Ga voor de Sweety Burger, heerlijke bosbessen en slagroom tussen het zachte deeg van biscuit de Savoierestaurant-lapeaudevache.com

Restaurant Peau de vache

OK Burger, de beste hamburgers van Frankrijk (Megève, Mont Blanc)

Tripadvisor heeft OK Burger in 2015 uitgeroepen tot het restaurant met de beste hamburgers van heel Frankrijk! Alles ingrediënten zijn ter plekke gemaakt, inclusief de broodjes en de burgers op basis van rundvlees van topkwaliteit. En – je bent wel in de Franse Alpen – je krijgt er ook nog een gratis glas génepi (alpenkruidenlikeur) na afloop!

hamburgers in megeve

Pistenbully-foodtruck van La Folie Douce (Val Thorens/Les 3 Vallées)

Origineel idee en gloednieuw! Val Thorens heeft sinds deze winter een foodtruck… in een pistenbully! Vanuit deze ‘Le Folie Food Ratrack’ worden hamburgers geserveerd, waaronder een vegetarische variant (op basis van tofu). Als die net zo lekker zijn als de burgers die wij kennen van het restaurant van La Folie Douce (met AOC beaufort-kaas), dan wil je hier echt even stoppen.

hamburger streetfood piste Val Thorens Folie Douce

Bagels en burgers in Howard’s Café (Val Cenis/Maurienne)

Howards burger is ook voor 100% gemaakt van lokale producten: bagels, kaas en vlees komen van een naburige coöperatieve en slagerij in de Maurienne-vallei. En dat proef je!

Howards cafe hamburger Val Cenis

Deluxe burgers Le Panoramic (Tignes/Espace Killy)

Sinds topkok Jean-Michel Bouvier hier de scepter zwaait heeft de menukaart een fikse upgrade gehad met eigentijds en vooral biologisch eten. Dus  heeft het rund van de Burger Savoyard een goed leven gehad op de lager gelegen weiden. Ook de setting heeft een metamorfose ondergaan dus ga niet voor een snelle hap maar ga er rustig van genieten op het mooie XXL terras of in de knusse eetzaal. Lees ook: leuke eetadresjes in Tignes

Restaurant Le Panoramic

Poco Loco Chamonix (Chamonix/Mont Blanc)

Le fast food devient Good Food is het motto van het vorig jaar geopende Poco Loco  in de hoofdstraat van Chamonix. Ook deze gigantische burgers met 100, 150 of 300 gram vlees scoren hoog onder Tripadvsor-gebruikers: 7e plek van alle brugerrestaurants in Frankrijk. Geserveerd met de frites tussen de broodjes, dus deze snack krijgt je weer op de benen na een overdosis op de piste. www.fastgood-pocoloco.com

Poco Loco hamburgers Chamonix

K-bane (Praz sur Arly/Espace Diamant)

De ligging is strategisch perfect: aan de voet van de pistes van Praz-sur-Arly. Een stoere tent in dit nog ondergeschoven skigebied. Hier zoef je het terras op om verschillende redenen: de K-bane burger met eigengemaakte saus, de oriëntaalse brochette (bij ons bekend als een saté!) en de Dubai Salad, met humus. Wereldse keuken dus! En dat is grappig, want K-Bane heeft Hollandse roots! www.kbanepraz.com

K-Bane Praz sur Arly

La Folie des Neiges (Châtel/Les Portes du Soleil)

Erg mooi piste-restaurant boven Châtel dit, met licht design en een fijne houtkachel. En ook de hamburgers van La Folie des Neiges zijn om-ski-materiaal! Vooral het verse licht knapperige broodje is fenomenaal.

beste hamburger Franse Alpen Chatel

Reblochon Burgers in Vallandry (Peissey-Vallendry) &  La Clusaz (Lake Annecy Resort)

Voor de Fransen voelt het toch als noblesse oblige om een karakteristiek signatuur te geven aan de hamburger. En als groot kaasland kun je dan wel raden welke variant dat is. Bistrot Savoyard in Vallandry (foto onder) en La Chavinette in La Clusaz serveren Reblochon Burgers die niet te versmaden zijn.

skiënd naar Vallandry - Paradiski

Meer informatie over leuke pisterestaurants en mooie Franse skigebieden vind je op www.savoiemontblanc.com

Tekst: Josee Schouten Beeld met dank aan: Corinne Raih van Savoie-Mont Blanc, T.Shu, Agence-Merci, CL, OT Megeve, OT Vallandry.

LEES OOK:
5 bijzonder mooie terrassen in de Franse Alpen
Raclette vs kaasfondue, calorieënbommen uit de Alpen

Eén reactie op “De beste hamburgers op de Franse pistes”

  1. Nicky schreef:

    Nog een heel goed adres – niet in een skioord maar wél in de Franse Alpen – Le Heure Tourne in Annecy. Fabuleuze hamburgers (ook vega) gemaakt met 100% lokale producten! En je kunt hier ook het Mont Blanc-bier proeven! http://www.lheuretourne74.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.