frankrijk.nl

Héliopic: trendy & zen hotel in Chamonix

Aan de voet van de kabelbaan Aiguille du Midi in Chamonix pronkt een hotel met fris elan. Hôtel Héliopic Sweet & Spa is een moderne en vrolijke uitvalsbasis voor wintersport of voor bergwandelingen en fietstochten in de zomer.

Missie: creëer een logeeradres waar zowel vrienden, families als zakenmensen zich prettig voelen. Kan toch nooit, zou je zeggen? Maar bij Heliopic zijn ze er aardig in geslaagd. Dit 4-sterrenhotel heeft een eigen stijl ontwikkeld waar elk type gast zich thuisvoelt.

Kamers in alle maten

De 102 kamers reflecteren die filosofie. Van maatje standaard, heuse familiekamers tot complete appartementen met maximaal 2 slaapkamers. Alle met een ingetogen inrichting waar wit, zand- en grijstinten de hoofdtoom voeren. En natuurlijke materialen zoals wol en vilt. Houden we van! Mooi modern. Check de tafellampjes!

hotelkamers in Heliopic Chamonix

Hippe lounge en grappige muziekhoek

Ook elders in het hotel wisselen intieme hoekjes en grote ruimten elkaar af. Dat begint al in de hal-annex-lounge-annex- bar. Geweldig vonden wij de muziekhoek: 5 fauteuils met koptelefoons. Vanuit elke stoel een andere sound. Een kekke speelkamer voor de kids, waar tekenen op de muur is toegestaan! Een multimedia-bibliotheek, waar je in alle rust de krant kunt lezen of een dvd kunt scoren om in je kamer te bekijken. En tot slot het vrolijk getinte restaurant, opgedeeld in diverse kleine ruimtes.

Hotel Heliopic in Chamonix

Spa zoals het hoort

Maar de grootste blikvanger is de spa. Groot vanwege de oppervlakte van 500m2. Groots door het wow-effect dat zij oproept door het aangezicht vanuit de lounge. We hebben in Frankrijk al vele wellnessruimtes gezien, en deze mag er zijn! Sauna, hammam, jacuzzi, zwembad, ijsgrot, ijsbad, tepidarium en een zalige relaxruimte met open haard. Gratis voor de gasten en elke dag van 10 uur tot 20 uur geopend.

Spa van hotel Heliopic in Chamonix

Mini-winkel voor de kleine trek
Nog zo’n grappig element in dit hotelconcept: de Mini-Epicerie. Een winkel (met qua interieur een knipoog naar Amerikaanse diners uit de sixties)  met sandwiches, soepjes, hartige snacks en ook de kleine basisproducten als tandpasta en scheerschuim. Handig voor tussendoor, on-the-go of om de eerste honger te stillen na een dag skiën.

Epicerie van het hotel

Ski-around
Skiën is hier ’s winters natuurlijk sport nummer één. Op 2 minuten lopen van het hotel zijn er skibussen die alle gebieden van Chamonix en zelfs Les Houches bedienen. Dus elke dag een ander skigebied bezoeken is hier makkelijk te doen. En dit is – zeggen wij uit eigen ervaring – sportief gezien een van de grote pluspunten van skiën in de Chamonix-vallei.

Prijzen in de winter voor een standaardkamer van €180 tot €230. ’s Zomers van €100 tot €180. Appartementen (min. 2 nachten, 5 in hoogseizoen): vanaf €200-€300 per nacht, afhankelijk van grootte. Zie ook beeld onder.

Meer info op heliopic-hotel-spa.com

Appartementen Heliopic

PLUS+
– Eigen parking (kosten €10/dag) en dat is een groot voordeel in Chamonix.
– Tarieven per kamer, met ontbijt of halfpension en per nacht.
– Rustige ligging buiten het levendige centrum van Chamonix.
– ’s Winters eigen ski(verhuur)winkel, ’s zomers gratis fietsen ter beschikking.
– Dagelijks een ‘Moment Zen’ in de Nuxe-spa van 17.00 uur tot 19.30 uur.
– Guilty pleasure: diverse popcorn- en snoepautomaten in het hotel.

MIN-
– Ambiance meer urban design dan een typische alpensfeer.
Guilty pleasure: diverse popcorn- en snoepautomaten in het hotel.

LEES OOK:
Pas dans le Vide, durfmomentje in Chamonix
(Te) gek restaurant in Chamonix: Maison Moustaches & fille

HELIOPIC Hotel-Chamonix- Reception

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *