frankrijk.nl

De Solex is terug!

Solex is weer terug op Franse bodem: het mythische merk wordt vanaf 2017 gemaakt in een fabriek in Normandië en niet langer in China. Geen  pruttelende bromfietsen meer, maar geruisloze elektrische vélos. En de ambitie is weer helemaal hip te worden!

Relocaliser‘ heet het dat in modern Frans. Als bedrijven hun productieafdelingen in lagelonenlanden weer terughalen naar eigen land, om trots te kunnen zeggen dat een product 100% Made in France is. Het gaat op voor Solex, het Franse merk dat zijn hoogtij beleefde in de jaren ’50 en ’60. De bromfiets – waar zelfs Brigitte Bardot op te zien was –  werd destijds gemaakt in Courbevoie, onder de rook van Parijs, maar de productieafdeling van Solex verhuisde een paar jaar geleden naar China.

Solex Fransse mythe merk Brigitte Bardot

E-solex: elektrische fietsen uit Normandië

Sinds 2013 behoort Solex tot de groep Easybike, die het merk een tweede leven probeert te geven. Niet langer met pruttelende bromfietsen, maar met geruisloze elektrische fietsen voor hippe stadsbewoners. Om die laatste groep beter aan te spreken en ook om sneller nieuwe kleuren en modellen op de markt te kunnen brengen, opende Solex in januari 2017 een eigen fabriek in Saint-Lô, in Normandië. De onderdelen worden nog steeds geïmporteerd uit het Verre Oosten, maar het ontwerp en de assemblage gebeurt weer door Franse handen.

E-solex Made in France

Meer informatie over de verschillenden modellen e-solex (ook in Nederland te koop): www.solexworld.fr

 

LEES OOK:
Handig! Franse rokclip voor op de fiets
Hippe Bretonse truien in Nederland
De strakke onderbroeken van Le Slip française

Solex Fransse mythe merk Normandie

Eén reactie op “De Solex is terug!”

  1. koster schreef:

    een zeer goed produkt,ik zou er heel graag een van willen kopen,maar de portemonee is leeg.
    ik ben nu 70 jaar en een solex is een goede oplossing, terug naar vroeger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.