frankrijk.nl

Miniski: veel ski in weinig dagen

Stel, je wilt graag skiën maar je hebt een beperkt budget. Of je wilt op wintersport maar je puzzelt met je vrije dagen. In beide gevallen is de miniski of de midweekski een oplossing. Wat houdt het precies in en hoe werkt het?

miniski midweek goedkoper wintersporten in Frankrijk

Miniski en Midweekski

Dit is allang geen trend meer maar een blijvertje op wintersportgebied: de skibreak. Even een paar dagen weg om te gaan skiën. Of dat door tijd of geldgebrek komt durven we niet te zeggen want zo’n tripje is natuurlijk ook ideaal als je er met een stel vrienden of met je collega’s even tussenuit wilt. Per vliegtuig, auto of met de bus. Maar goed, feit blijft wel dat de prijs een hele fijne lokker is. Want zeg nou zelf, een weekend skiën in Frankrijk voor minder dan €300. Inclusief vervoer per bus, verblijf en skipas. Dat kan toch niet waar zijn? Hoe lang kun je dan skiën?

Miniskitrip-met de bus wintersporttrend

Uit de bus meteen de piste op

Dat laatste blijkt reuze mee te vallen. Je stapt op donderdagavond in de bus en komt vrijdagochtend op de plaats van bestemming. Hup, meteen de pistes op! Na 3 volle dagen skiën vertrek je weer op zondagavond. Bij een midweekski vertrek je op zaterdag, kun je 6 dagen skiën en ga je op vrijdagavond weer terug.

miniski midweek goedkoper wintersporten in Frankrijk

Zo kun je dus onder andere even een skitripje maken naar het nog immer populaire Val Thorens. Of naar Val Fréjus, het skioord dat op dit moment de meeste sneeuw heeft in de Alpen! Dat zien we vanafprijzen in januari van € 229 p.p. Met bus. Met skipas. Met verblijf.

Houdt er bij dit soort korte trips wel rekening mee dat je meestal eerder aankomt dan dat je je kamer of appartement beschikbaar is. En op de vertrekdag moet je er eerder uit dan je weggaat. Dit wordt opgevangen met bagage- en verkleedruimtes, maar goed, iets om rekening mee te houden.

miniski midweek goedkoper wintersporten in Frankrijk

All-inclusive

Als je dan toch zo kort gaat, is het wel zo slim om te zorgen dat je natje en droogje zijn geregeld. Dus het is niet verkeerd om een hotel met halfpension te nemen of een appartement met ontbijt&dinerformule. Tijdens ons speurwerk vonden we een variant die voor echte budgetzoekers wel heel interessant is.

miniski midweek goedkoper wintersporten in Frankrijk

Reisorganisatie Sunweb biedt miniskitrips naar Châtel (lees wat wij van dit leuke dorp vonden!) in het skigebied Les Portes du Soleil, met een all-in hotelformule, en skipas voor minder dan €250 in januari. Hoe doe ze dit? En tot onze verbazing zien we hier midweekformule mét busvervoer tijdens de krokusvakantie voor € 669 bij 2 personen! Met de auto is duurder.. Verwacht geen überluxe hotel een ook geen culinair hoogstaande dis, maar voor zo’n onverslaanbare all-in prijs zeggen wij: hé, jij hebt de keuze. Wil je tussendoor eens van de echt Franse keuken genieten, dan geven we je graag onze tips van zalige lunchadresjes op de pistes van Châtel! Tried, tested & approved door ons!

Kortom, heb je je powderalert aan staan en wil je komend seizoen toch nog even die ski’s onderbinden, check dan regelmatig het aanbod van de miniski en midweek-skitrips van Sunweb.

LEES OOK:
Kleine charmeadresjes in grote skigebieden
Ideale chalets voor een skivakantie met vrienden of familie
Top 7 gezellige skidorpjes in grote wintersportgebieden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button