frankrijk.nl

Eetadresjes in skidorp La Rosière

Lekker eten hoort bij de wintersport. Vraag is altijd waar je dan het beste kunt zitten. Hier zijn onze 3 insidertips voor La Rosière. Van lekker makkelijk met het hele gezin, eten op de piste tot gastronomisch tafelen.

Familyproof: Le Flocon

Bar en restaurant met groot terras gelegen in de wijk Les Eucherts. Het maakt onderdeel uit van het bowlingcentrum en is ook een prima plek voor een lunch, want de skischool is vlakbij. De inrichting is robuust, met grote tafels en hoekjes. De kaart niet al te ingewikkeld, met diverse salades, een hamburgerkaart, pasta en pizza’s of vis/vleesgerechten. Basic maar goed, ideaal voor een familiediner!
Tip: er is een speciaal Bowlingmenu v.a. € 28,50 met fondue of tartiflette + toegang tot de bowling. Tel. +33 (0)4 79075446.

Le Flocon terras la Rosiere

Op de piste: l’Antigel

Sinds vorig jaar staat er een prachtig chalet op 2000 meter hoogte, aan de voet van de slalompiste Tétras: l’Antigel. Opgezet door 2 locals-pur-sang die de echte Franse bergsfeer én eten fait maison voorschotelen. Volledig opgetrokken uit steen en hout en met een groot terras dat een waanzinnig uitzicht biedt op de Mont Pourri. Ideale spot om er van de zonsondergang te genieten! Origineel is de Ski Drive; snel een kopje koffie of een wijntje nemen zonder je ski’s af te doen. Heb je wel tijd ga dan naar binnen voor een warme choco of lunch. De inrichting is warm en sfeervol. Grote blikvanger is de open haard. Zoooo lekker om je weer even op te warmen!
www.lantigel.com Tel. +33 (0)4 23949207
Tip: ze organiseren ook avonden met fondue of raclette, je wordt vervoerd per rupsvoertuig!

Restaurant l'Antigel in La Rosiere

Gastronomisch: Le Génépi

Ga je voor een avondje fijn tafelen dan is Le Génépi een goeie keus. Het bevindt zich in centrum aan de hoofdstraat en wordt gerund door een Frans-Engels stel; hij kookt, zij is de gastvrouw. Kom vooral wat eerder zodat je bij de heerlijke open haard je aperitief kunt nemen voordat je aan tafel gaat. Op de kaart staan verfijnde gerechten, er is al een menu vanaf €32.
NB Dit wordt door velen als het beste restaurant van La Rosière beschouwd, dus reserveren is sterk aan te bevelen: +33 (0)4 79075209.

Restaurant Le genepi la rosiere

Voor meer informatie over La Rosière ga naar www.larosiere.net

Waarom Josee zo verrast was door La Rosière, vertelt zij in : 5 x daarom skiën in La Rosière

Tekst: Josee Schouten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *