frankrijk.nl

B&B bij Dijon op weg naar sneeuw of de zon

Op weg naar de Franse Alpen voor een skivakantie ontdekte Josee een wel erg relaxte tussenstop net buiten Dijon. In de charmante chambres d’hôtes Âme de la Terre zorgt een Frans-Duits stel dat je helemaal bijkomt voordat je weer achter het stuur kruipt. En voor de zomervakantie moet dat net zo fijn zijn! 

Slow travel

Omdat dochterlief dit jaar geen schoolse verplichtingen meer had op vrijdag, besloten we die dag in te pikken als extra reisdag. Wat meer easy-going. Niet wakker schrikken van de wekker midden in de nacht maar op gewone-mensen-tijd weg.

B&B Ame de la Terre

B&B op 8 uur rijden

Op 6 kilometer voor Dijon (en 8 km vanaf de A31) parkeren we na exact 8 uur rijden voor Ame de la Terre. Een chambres d’hôtes in het kleine, niet echt spannende dorpje Ruffey-les-Echirey. Eigenaren zijn Simone en Philippe. Een sympathiek stel, met een duidelijke rolverdeling: hij beheert de wijn- en bierwinkel en zij de B&B. De geur van versgebakken cake en de warme, uitnodigende woonkamer geven ons meteen een ha-gezellig-gevoel.

Buffet en omgeving B&B Ame de la terre

Simone legt ons uit dat de salon en de 4 gastenkamers erboven in 2010 zijn aangebouwd tegen het bestaande familiehuis, waarin het stel zelf woont met hun 2 kinderen. De Duitse afkomst van Simone verklaart wellicht de gründlichkeit waarmee de kamers zijn ingericht: goeie bedden, strakke badkamer en fris, licht interieur.

Chambre d'hôte bij Dijon

Dijon, leuke stad

Simone vraagt meteen naar onze plannen en of ze tips kan geven. Ze attendeert ons op de nieuwe P&R op 2 km van het huis, van waar een tram direct naar het centrum van Dijon rijdt. Superhandig! Heel gezellig binnenstad om even rond te slenteren, met een mooie wijk rond de kathedraal en veel leuke winkels. Toen wij er waren hing er nog een kerstsfeer, met lichtprojecties op het beroemde Musée des Beaux Arts. Maar ‘s zomers kun je hier waarschijnlijk heerlijk een terrasje te pikken en even helemaal de autoroute vergeten.

LEES OOK: sneller doorrijden op de Franse autoroutes, zo lukt het!

Dijon in December

Goddelijk ontbijt

De volgende ochtend wacht ons nog een heerlijk petit-dejeuner met veel vers fruit, zelfgemaakte cakes en jam. Hier kom je en ga je met een dikke glimlach op je gezicht!

B&B Âme de la Terre: totaal 5 kamers (waarvan 1 op de begane grond). Tarief per kamer tussen €80 en €90 inclusief ontbijt. Extra bed(den) tussen €10 en €20.

B-B-Ame-de-la-terre-Dijon

Tekst: Josee Schouten
Beeld: Josee Schouten en So Pluriellephotographie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *