frankrijk.nl

7 paradijselijke Franse eilanden

Wat zou het lekker zijn om eens de boel de boel te laten en lekker naar de zon te gaan. Je zult het niet geloven maar déze exotische plekken horen bij Frankrijk!

Guadeloupe

Mooiste exotische stranden Corsica Guqdeloupe

Helderblauw water, goudgele zandstranden én het groen van het tropisch regenwoud, wat een unieke combinatie heeft Guadeloupe. Het eiland ligt in de Caribische zee maar het is wel degelijk een overzees Frans departement. Dus je betaalt hier gewoon in euro’s!

Nieuw-Caledonië (Ile des Pins)

Mooiste exotische stranden Nouvelle Cqledonie

Nieuw Caledonië is een zeer bijzonder stukje Frankrijk en één van de grotere eilanden in het Pacifische gebied ten noordoosten van Australië en Nieuw-Zeeland. Het eiland is ca.450 km. lang én heeft – naast het grote eiland Grande Terre –  enkele kleinere Bounty-eilanden zoals het Ile des Pins en de Loyalty Islands. Droombestemming!

Tahiti en Moorea

Mooiste exotische stranden Moorea

Tahiti en Moorea (hier op de foto) zijn de bekendste eilanden in Frans Polynesië, midden in de Stille Oceaan. Ook hier wordt Frans gesproken door de ruim 280.000 inwoners van deze archipel en bij de bakker kun je echt Frans stokbrood kopen.

Corsica

Mooiste exotische stranden Corsica

Ok, hier kun je ‘s winters niet de tropische temperaturen verwachten als op de overzeese stranden hierboven, maar het blijft bijzonder hoe exotisch Corsica eruit ziet. En dat op slechts 2 uur vliegen van Nederland. Strand, heerlijk zeewater, bergen, bossen, een bijzondere cultuur en mooie accommodaties maken dat je echt ooit een rondreis op Corsica  wilt maken!

La Réunion

Mooiste exotische stranden Reunion

Voor de Afrikaanse kust ligt een paradijselijk stukje Frankrijk midden in de Indische Oceaan: het eiland Réunion. Met indruwekkende bergen, oerwoud en watervallen in het binnenland, goudgele stranden en azuurblauwe lagunes langs de kust.

Saint-Martin

Mooiste exotische stranden Sint Maarten

Het Franse deel van ons Sint-Maarten in de Caribische Zee heeft enkele van de mooiste stranden van het eiland, zoals het hier afgebeelde Happy Bay. En ook, het valt niet te ontkennen, vind je de betere restaurants op het Franse deel van het eiland!

Martinique

Mooiste exotische stranden Tahiti

Na Guadeloupe nog een eiland in de Franse Antillen dat ansichtkaart-stranden met wuivende palmbomen biedt. Zals het Plage Anse Couleuvre, waar knalgele krabbetjes rondlopen. Maar deze eilanden bieden meer dan dat. Je vindt er ook prachtig regenwoud en cultuur, lees ook Martinique & Guadeloupe: meer dan strand!

Met dank aan Het Frankrijk Huis die waanzinnige reizen en accommodatie (zoals deze te gekke ecolodges!) aanbieden in diverse overzeese Franse gebieden en op Corsica. Beeldcredits: Corsica/J.P. Piras, La Reunion/Vincente Villamon, Saint Martin, CC Aaron Plewke, Martinique CC Antoine Hubert, Moorea/CC Amaya et Laurent. 

LEES OOK:
De mooiste eilanden van Frankrijk
Droomhotel op Corsica
Top 10 waanzinnige hotelzwembaden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *