frankrijk.nl

Wijnfles openen zonder kurkentrekker

Het zal je gebeuren morgenavond: staat er een moois flesje wijn klaar maar op het moment suprême is de kurkentrekker nergens te vinden. Met deze truc krijg je hem er toch uit!

Ongelofelijk maar waar: met behulp van de juiste schoen kun je een kurk zonder enige andere hulpmiddelen uit een fles krijgen. Haal de capsule van de hals en stop de bodem van de wijnfles in een schoen met een stevige, aparte hak (dus geen doorlopende zool) en liever van hout en leer dan rubber. Omwikkel de hals van de fles met een doek (om je handen te beschermen), houd fles en schoen beide stevig vast, en klop de zool met kracht tegen een buitenmuur of een boom in de tuin. Als je het goed doet komt de kurk al na 6-8 klappen voorzichtig naar buiten.

P.S. Niet ideaal voor een grand cru, met al dat geschud, maar aan de andere kant: open is ie wel : -)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.