frankrijk.nl

GROETEN UIT… Valloire

Josee brengt haar kerstvakantie door in het oergezellige Valloire. Bijna jammer dat er genoeg sneeuw ligt, het weer fantastisch is en de pistes lonken. Want anders was ze hele dagen gaan winkelen in de leuke eet- en woonwinkels van het skidorp.

gezellig skidorp frankrijk Valloire

Hi Carole & Nicky

Hoop dat jullie de feestdagen fijn zijn doorgekomen? Die van mij kunnen niet meer stuk: wit, zonnig en beregezellig! Ik zit in Valloire. Zo’n bergdorp waar zelfs zonder sneeuw een geweldige sfeer hangt. Valloire lijkt gewoon gemaakt om er Kerst te vieren! In de straten rond de barokke 17e eeuwse kerk heerst een gezellige drukte en ik heb nog nooit zoveel delicatessewinkels bij elkaar gezien. Kaas, worst, gebak, patisserie, chocolade… en alles ´fait maison’ natuurlijk. En ook nog eens tal van leuke woonwinkels. Je wilt meteen je hele huis restylen! Als we hier niet waren om te skiën dan had ik het wel geweten: lekker shoppen en kokkerellen!

gezellig skidorp frankrijk Valloire

Dat skiën is feestje! Vooraf waren we bang gemaakt door négatieve berichten. Er ligt hier in het dorp geen vlokje sneeuw, behalve op de kindersneeuwtuin en de kindersleepiste. Maar je stapt vanuit het dorp zo in een telecabine, zoeft zo’n 1000 meter omhoog en komt aan in een compleet witte wereld! Van de pistes (totaal 150 kilometer) zijn er nu 80 open. Zelfs terugskiën naar het dorp is mogelijk, al doet dat een beetje surrealistisch aan, zo’n wit pad in een decor van groen.

En ik ga nooit meer zeggen dat we in een leuk ‘Wham!-chalet’ zitten want met het trieste heengaan van mijn jeugdidool George Michael, nota bene tijdens zijn Last Christmas voelt dat niet meer toepasselijk. Maar feit is, ik zit in een zalig dorpsappartementje, echt midden in Valloire. Tegenover de bakker, op de hoek bij de SKISET-winkel en op 50 meter van de cabinelift. Zo strategisch goed heb ik nog nooit gezeten!

Kerst in Valloire-Frankrijk

Onder ons La Carte Postalerie, zo’n winkel waar je uren kunt doorbrengen. Je vindt er leuke sloffen, prachtige plaids, enige decoratiespullen en beneden een expositieruimte met het prachtige fotowerk van fotograaf Bernard Grange. Wereldberoemd in deze streek om zijn waanzinnige zwart-wit foto’s van de Alpen.

Meiden, ik heb gewoon té weinig tijd om alles te zien hier. Het weer is werkelijk fantastisch dus we zijn 100% op de piste. Ik zet er morgen zelfs de wekker voor; ik ga yoga doen op 2100 meter. Vertel jullie er alles over als ik terug ben!

Bisous Josee

Kijk hier voor een overzicht van accommodaties in Valloire.

LEES OOK:
Valloire, skidorp om van te smullen
7 charmante skidorpen in de Franse Alpen
Kleine dorpen bij grote wintersportgebieden
Kindvriendelijke skigebieden: zo vind je ze

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *