frankrijk.nl

Fijne familiecampings rond Saint-Tropez

Of je nu groot of klein bent, een dagje Saint-Tropez is altijd een schot in de roos. Wij keken naar campings aan de Côte d’ Azur van waaruit dit zalige glamourstadje makkelijk te bereiken is.

Saint-Tropez

Zeg het maar… wil je je vergapen aan de luxe jachten in de haven? Lekker shoppen of naar de markt op Place des Lices? Op een terrasje zitten en mensen kijken? Naar dat leuke nieuwe Louis de Funès-museum? Of een dagje relaxen op het beroemde Plage de Pampelonne? Zoveel te doen, Saint-Tropez heeft een enorme aantrekkingskracht. Alleen één probleem: ’s zomers wil iedereen erheen. Dus keken we naar familiecampings aan de Côte d’Azur die relatief dichtbij liggen of een gemakkelijke toegang bieden naar St-Trop’. Hier zijn ze.

Over het water: Camping Les Prairies de la Mer – Port Grimaud (10 km)

Campings niet ver van Saint-Tropez

Port Grimaud is een zalige badplaats, met het leuke stadje Grimaud in de rug. Sommige noemen het ook wel het Venetië van de Côte d’Azur, vanwege de vele kanalen, maar tut-tut-tut, dat vinden wij een tikje overdreven. Les Prairies de la Mer is er dé camping met Saint-Tropez-allure. Hip, veel faciliteiten en direct aan het strand. Ook al is de afstand per auto niet ver, veel leuker en relaxter is om de bootbus te nemen van Les Bateaux Verts naar Saint-Tropez!

Vanaf het binnenland: Camping Domaine de la Noguière – Le Muy (36 km)

Campings niet ver van Saint-Tropez- Le Muy

Voor strategische plek in het achterland zit je goed in Le Muy. Niet alleen is de wekelijkse Provençaalse markt een absolute must, je kunt hier ook gemakkelijk uit de voeten als je het achterland wilt ontdekken en Provençaalse dorpjes als Gassin of Fayence wilt bezoeken En ook de kust is dichtbij, zonder files ben je binnen een half uur in Saint-Tropez!

Vanaf de rustigste kant: Camping Les Palmiers – Hyères (51 km)

Campings in de buurt van Saint Tropez - Hyeres

De meeste toeristen zitten ten oosten van Saint-Tropez dus kom je van de andere kant aangereden dan ben je er zo! Maar niet alleen om die reden is deze locatie een aanrader. Hyères is onder meer bekend om zijn roze flamingo’s, fraaie zandstranden en de eilandjes vlak voor de kust: Porquerolles, Port Cros en Le Levant. Enig om te bezoeken! Bovendien is de baai van Almanarre bij Hyères dé windsurfspot aan de Zuid-Franse kust. Water is ook een belangrijk thema van Camping Les Palmiers, want je vindt hier een groot Acquapark met verwarmde zwembaden, glijbanen en – ook fijn voor de ouders – een wellnesscentrum met sauna en hammam.

LEES OOK:
Nieuw Louis de Funès-museum in Saint-Tropez
Top 8 mooiste markten van Zuid-Frankrijk
Hippe sieraden uit Saint-Tropez

Tekst: Josee Schouten Beeld: met dank aan OT Saint-Tropez en Var Tourisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *