frankrijk.nl

De 15 best bezochte plekken van Frankrijk

Elk jaar komen er 80 miljoen toeristen naar Frankrijk. Waar gaan die vooral naartoe? De Eiffeltoren staat hoog, maar zeker niet bovenaan deze lijst die diverse verrassingen bevat. Zoals het relatief onbekende themapark in de Vendée en een eeuwenoude attractie in Nantes… Ongelofelijke bezoekersaantallen!

1. Disneyland Paris (Seine-et-Marne): 14,8 miljoen bezoekers per jaar

Disneyland Parijs best bewochte attracties
In 2017 bestaat het attractiepark alweer 25 jaar! Na een voorzichtige start destijds groeide Disneyland Paris uit tot de grootste toeristenattractie van Frankrijk met bijna 15 miljoen bezoekers in 2015. Ben je al in Parijs en/of heb je nog geen ticket dan kun je online bestellen en de e-tickets op je smartphone (of geprint) bij de ingang van het park laten zien. Hier krijg je een magnetische pas met toegang tot het park (of de beide parken). Het e-ticket is in het Nederlands, maar je barcode en naam staan er duidelijk op vermeld, en dit is de enige benodigde informatie om binnen te komen.

2. Notre-Dame (Parijs): 13 miljoen bezoekers per jaar

Parijs Notre-Dame uitzicht

Parijs als stad trekt 30 miljoen bezoekers per jaar en bijna de helft daarvan neemt een kijkje bij de beroemde kathedraal.

3. Sacré-Cœur (Parijs): 10 miljoen bezoekers per jaar

goedkoop naar Parijs mini-budget stedentrip
En 1 op de 3 toeristen in Parijs brengt een bezoek aan de suikerwitte kerk boven op de heuvel van Montmartre.

4. Louvre (Parijs): 9,1 miljoen bezoekers per jaar

Louvre museum in Parijs zonder wachtrij
Het Louvre blijft met ruim 9 miljoen bezoekers per jaar het op-één-na drukst bezochte museum ter wereld (de eerste plek is voor het Palace Museum in Peking).

5. Château de Versailles: 7,7 miljoen bezoekers per jaar

Het kasteel en de tuinen van Versailles zijn samen goed voor meer dan 7,5 miljoen bezoekers per jaar. Mocht je een bezoek overwegen dan raden we zeker aan om ook de tuinen mee te nemen. Je kunt vooraf online je tickets bestellen (zelfs als je al onderweg bent of in Parijs zit want smartphone ticket is toegestaan) voor een snelle doorgang.

6. Eiffeltoren (Parijs): 7,1 miljoen bezoekers per jaar

De IJzeren Dame neemt een stevige zesde positie in beslag.

7. Museum national d’histoire naturelle (Parijs): 3,6 miljoen bezoekers per jaar

Bij nummer 7 op de lijst daalt het bezoekersaantal ineens met de helft, tot een nog steeds indrukwekkend 3,6 miljoen voor Jardin des Plantes, zijn dierentuin, botanische kassen en diverse natuurhistorische musea in Parijs samen.

8. Musée d’Orsay (Parijs): 3,5 miljoen bezoekers per jaar

Meer dan 3 miljoen bezoekers voor de omgebouwde stationshal aan de Seine, vol werken van Franse impressionisten.

9. Centre Georges Pompidou (Parijs): 3,4 miljoen bezoekers per jaar


En bijna hetzelfde bezoekersaantal voor ‘moderne’ kunst (van na 1905) in Centre Pompidou ofwel Beaubourg, vlak bij de Marais.

10. Amerikaanse begraafplaats bij Omaha Beach (Normandië) 2,1 miljoen bezoekers

Omaha beach Amerikaanse begraafplaats Normandie

De Amerikaanse begraafplaats vlak bij het bekendste landingsstrand in het plaatsje Coleville-sur-Mer in de top10 van bestbezochte plaatsen van Frankrijk. En die bezoekers zijn allang niet meer alleen veteranen…

11. Mont-Saint-Michel (Normandië): 2,3 miljoen bezoekers per jaar

Le Mont Saint-Michel eiland grande maree

Het beroemde klooster op een eiland voor de Normandische en Bretonse kust wordt vooral in de zomermaanden bezocht, zodat er in juli en augustus soms wel 15.000 bezoekers per dag naar Mont-Saint-Michel komen.

12. Puy du Fou, Les Épesses (Vendée): 2,1 miljoen bezoekers per jaar

Puy du Fou themapark Frankrijk Vendee

We schreven al eerder over dit historische themapark in de Vendée, dat al jaren een stijgende lijn laat zien wat bezoekers en inkomsten betreft. Sinds 2 jaar is het – voor een kleinschalige, regionale organisatie – indrukwekkende getal van 2 miljoen bezoekers overstegen.

13. Arc de Triomphe (Parijs): 1,8 miljoen bezoekers per jaar

Parijs Champs-Elysees
Een bescheiden plekje ten op zichte van de Eiffeltoren, maar toch… Want een van de mooiste uitzichtpunten van Parijs!

14. Château des Ducs de Bretagne (Nantes/Atlantische Loirestreek): 1,5 miljoen bezoekers

kasteel Nantes Ducs de Bretagne

Wow, wat een onverwachte publiekstrekker! De Machines van Nantes (die metershoge robotdieren) lijken vaak de show te stelen als hotspot in Nantes, maar het kasteel van de hertogen van Bretagne, dat ook een historisch museum herbergt, trekt veruit de meeste bezoekers in Nantes.

15. Sainte-Chapelle (Parijs): 900.000 bezoekers per jaar

Sainte Chapelle Parijs attractie bezienswaardigheden

Minder bekend dan die van de Notre-Dame maar zeker zo mooi zijn de eeuwenoude glas-in-loodramen van de Sainte-Chapelle, ook op Ile-de-Cité. Met iets minder dan een miljoen bezoekers wordt deze attractie op de voet gevolgd door Château de Chambord, het best bezochte kasteel van de Loire (circa 800.000 bezoekers per jaar).

TIP: voor diverse attracties en musea is het mogelijk om vooraf te reserveren en daarmee de wachtrij te omzeilen. Je kunt dat zelfs doen als je in Parijs bent want de meeste attracties accepteren smartphone tickets.

Bronnen: (cijfers uit 2015 en 2014) Atout France, Memento du Tourisme, Louvre, Le Croix, Hello for Life.

Beeld: Notre-Dame/CC Moyan Brenn, Eiffeltoren/CC Mike Norton, Musée d’Orsay/CC Terrata, Mont-Saint-Michel/Andrés-Nieto-Porras, American Cemetary/CC Curt Taylor, Arc de Triomphe/CC Luc Mercelis, Versailles/CC Kimberly Vardeman, Sainte-Chapelle/CC Chris Chabot, Pompidou/ CC Dean Walliss.

LEES OOK:
Nooit meer in de rij voor het Louvre of Musée d”Orsay
Puy du Fou, een onvergetelijke ervaring
5 hippe highlights van Nanteslk jaar ko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button