frankrijk.nl

Arc 1950, het perfecte skidorp met kinderen

Waar wintersporten met de kinderen in de Franse Alpen? Arc 1950 lijkt wel speciaal voor families te zijn gebouwd. Met veel comfort en praktisch gemak, een charmante sfeer en veel gezelligheid voor kleine en grotere kinderen, ouders en grootouders.

Arc 1950 is een piepklein skidorp met alles erop-en-eraan midden in Paradiski, het skigebied van Les Arcs. De naam staat voor de hoogteligging dus sneeuw is hier geen discussiepunt. En de gasten komen hier vooral – net als wij –  voor het grootste pluspunt: gemak! Alles ligt hier namelijk vlak bij elkaar. Het dorp is autovrij dankzij de ondergrondse parking. Waar je ook zit, je zit altijd direct aan de piste. Kinderen verzamelen zich voor de skiles op het centrale pleintje en dat is nooit meer dan 100 meter van je voordeur gelegen, ideaal! En voor alle winkeltjes, de bakker en restaurants in Arc 1950 geldt min of meer hetzelfde. Erg fijn na een dag skiën.

les arcs kindervriendelijk dorpjeWintersportluxe met pure charme

Behalve de praktische voordelen heeft Arc 1950 nog een grote troef en dat is sfeer! Het nu bijna 13 jaar oude dorp oogt als een eeuwenoud Savoyaards plaatsje. Achter de authentiek getinte gevels en ruitjesramen zitten eigentijdse appartementen en trendy winkels. Zo vind je er de leuke loungebar O’Chaud (ook een prima plek voor een warme chocolade na het skiën!) de Ierse pub Les Belles Pintes en diverse restaurants, van pizza, Savoyaards tot gastronomisch.

Volop sneeuwplezier in Les Arcs 1950Wellness bij alle appartementen in het skidorp

Ander pluspuntje: elke résidence van Arc 1950 heeft een eigen wellnessruimte met binnen- of buitenzwembad, buitenjaccuzi, sauna en fitnesszaaltje. Het enige dat ze vergeten zijn, is een behoorlijke relaxruimte. Dat is beter geregeld in het vorig jaar geopende Deep Nature Spa. Een juweeltje van een wellnesscomplex van meer dan 1000 m2. Prachtig vormgegeven en een heel fijne hide-away, mocht je als ouder aan wat ME-time toe zijn!

Deep nature spa

Alle appartementen in Arc 1950 zijn van Pierre & Vacances die ook een NL-talige website hebben.

PLUS +
– De fraai ingerichte appartementen zijn er voor 2 tot 10 personen (let op: max. 4 slaapkamers).
– Arc 1950 ligt in Paradiski, met 425 km aan pistes in de top drie van ‘s werelds grootste skigebieden.
– Elk gebouw heeft eigen interieurstijl: American Lodge, Savoyaardse charme, Italiaans barok… Goed gedaan!

MIN –
– Voor alle appartementen in het dorp is er één centrale receptie en daardoor kunnen er lange rijen zijn tijdens de drukke (vakantie)weken.

Tekst: Josee Schouten Beeld: ©Agence Urope, Pete Webb, Scalp, Josee Schoute

Skidorp Arc 1950

4 reacties op “Arc 1950, het perfecte skidorp met kinderen”

  1. Ron vd Brugge schreef:

    Dat min-puntje mag wel weg. Nu twee keer geweest in verschillende complexen maar per gebouw een eigen receptie die 24/7 open is. Helemaal top dus.

  2. Gemma schreef:

    Bedankt voor deze handige reistips. mooie foto’s ook!

  3. Bastiaan van der Staay schreef:

    Leuk artikelke. Nu nog ff sparen voorvreisje met vijf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *