frankrijk.nl

Cosy après-ski in 5 Franse skigebieden

De Franse Alpen hebben een hoop oer-charmante adresjes voor een warme chocolademelk of een vin chaud tijdens en na het skiën. Oude chalets, een knusse wijnbar en de ultieme hotelbar met open haard in 5 fijne wintersportplaatsen.

Les 3 Vallées – Chez Pépé Nicolas bij Les Menuires

ches pepe nicolas les menuires les 3 Vallees

Een waar instituut in skigebied Les 3 Vallées is Chez Pépé Nicolas, een knus chalet aan de pistes tussen Les Menuires en Val Thorens. Al sinds de jaren ’50 word je hier door dezelfde familie op een heel hartelijke en smaakvolle manier ontvangen. Zo zit je op het houten terras naast de vroegere boerderij létterlijk tussen de melkbussen. En je kunt je hier bij je koffie of warme choco een van de lekkerste tarte aux myrtilles van de Franse Alpen proeven.

Les Portes du Soleil – wijnbar La Chaudanne in Morzine

wijnbar in Morzine La Chaudanne

De dorpen van Portes du Soleil (Les Gets, Châtel, Morzine) grossieren sowieso in leuke adresjes, maar deze nieuwe wijnbar in Morzine is wel echt een snoepje! In een gewelfde kelder geniet je van charcuterie- en kaasplankjes in combinatie met wijnen uit de Savoie en nog 10 Franse wijnstreken. Zelfs Corsica is vertegenwoordigd op de indrukwekkende wijnkaart en het super-aardige personeel helpt je graag bij je keuze.

Les Alpes du Sud – Le Grizzly in Auron

Le Grizzly gezellig pisterestaurant in Auron Zuidelijke Alpen

Le Grizzly. Van de naam alleen al krijg je zin om dicht bij de grote open haard te gaan zitten en de locatie van dit chalet-restaurantje in het skigebied van Auron is ook al zo bijzonder. Een beetje afgelegen aan de rand van een bos, met een prachtig uitzicht over de bergtoppen van de Mercantour. Zalig en romantisch plekje dus voor een vin chaud om jezelf moed in te drinken voor de laatste afdaling. En je kunt hier tijdens de lunch en ‘s avonds ook terecht voor goede vleesgerechten, die boven de haard gegrild worden!

Paradiski – Belliou La Fumée in Les Arcs

belliou-la-fumee-les-arcs-collage

Verstopt aan de makkelijke blauwe piste onder Arc 1950 (vlak bij het mini-gehuchtje Pré Saint-Esprit) ligt dit charmante restaurant in een 500 jaar oud chalet. Binnen ziet Belliou la Fumée eruit als een kleine berghut en het personeel loopt er ook al zo knap bij, in het Savoyaardse vintage-merk Filature Arpin. Buiten ligt een groot beschut terras waar lokale kazen en vers gebakken taarten uitgestald zijn op een grote tafel. Echt een restaurant, dus je moet er even voor gaan zitten (en liefst reserveren), maar wat een traktatie!

Val Cenis – Hôtel Saint-Charles

Hotel Saint-Charles

Val Cenis, in de Maurienne-vallei, is een minder bekend skigebied vlak bij de Italiaanse grens. Het is gebouwd rond 2 authentieke dorpen Lanslevillard en Lanslebourg, in dat tweede ligt Hôtel Saint-Charles, direct aan de piste. Heerlijk hotel, met een mooie spa en een eigen restaurant. Maar wij komen voor de hotelbar met open haard, waar je fijn onderuit kunt zakken met een kop warme chocolade. Genieten!

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Chez Pépé Nicolas (Carole Goelitz en rechtsonder OT Les Menuires), Auron/CC Station de Mercantour, Saint Charles Hotel & Spa Val Cenis/Abaca Presse, La CHaudanne?OT Morzine, La Belliou la Fumée/FB. 

LEES OOK:
Geweldige terrassen op de Franse pistes

Reacties zijn gesloten.

Button