frankrijk.nl

5 bijzondere slaapadressen in de sneeuw

Al wintersportkriebels? Dit zijn 5 bijzondere, of zeg maar gerust unieke, accommodaties in de Savoie Mont Blanc. Niet te imiteren hotels en chalets voor een romantische skivakantie met z’n tweeën of ontspannen wintersporten met vrienden.

Seventies flashback: Fahrenheit Seven (Val Thorens/Les 3 Vallées)

Wie Val Thorens een beetje kent ziet de locatie meteen voor zich. In het hart van het dorp lijken diverse pistes als een kruispunt bijelkaar te komen, heb je ‘m? Nou precies op die centrale locatie, aan de rand van de piste ligt het gloednieuwe Fahrenheit Seven (in het vroegere Mercure). Het hippe vintage interieur maakt een diepe buiging voor de knalgele skipakken en oranje liftcabines uit de allereerste jaren van ‘Val Tho’. Deze seventies kleuren zijn gemixt met modern design en het hotel heeft diverse plekken die eigentijds bruisen. Zoals het grote terras waar altijd de BBQ aangaat voor de lunch, een gave wijnbar (Le Zinc) en een Ski Boutique waar je skikleding voor een dag kunt huren of een koffie doet voordat je direct uit het hotel wegskiet! Info & boeken

berghotel wintersportaccommodatie Val Thorens Savoie Mont Blanc

Een lodge op de berg: Le Chasse Montagne (Les Gets/Portes du Soleil)

Je moet er vanuit het fotogenieke Les Gets een flink stuk voor de berg op rijden, maar tjonge jonge dan heb je ook wat! Een vroegere familieherberg is nu verworden tot een oergezellig en ook nog eens trendy hotel, dat dankzij de hoge ligging een prachtig uitzicht heeft over het dal. Piste voor de deur en skilift Foliets op 100 meter. Die brengt je in no-time naar de pistes van Les Gets, Morzine en Avoriaz, dus je kunt hier letterlijk alle kanten op. Grootste pluspunten: een megagroot terras, mooie lichte kamers, een sfeervol restaurant met knus blokhut-gevoel en de grote open haard bij de bar, die je vanaf verschillende verdiepingen kunt ziet liggen. Info & Boeken

Le Chasse Montagne skihotel Les Gets

Boerderijtje met 300° panorama: Chalet Nantailly (Les Saisies/Espace Diamant)

Nog zo’n prachtig afgelegen adresje, dit keer in Nantailly, een gehucht met maar 4 boerderijen vlak bij het dorpje Hauteluce. Deze boerderij uit 1781 is onlangs helemaal verbouwd, tot een duurzaam eco-chalet met 6 slaapkamers (en 6 badkamers) en een bijzonder smaakvol interieur. Heerlijke plek in de natuur (tussen paarden, kippen en koeien), met waanzinnig panorama van zeker 300 graden op onder andere de Mont Blanc. Op 200 meter van het huis stopt de skibus die je naar het skigebied van Les Saisies brengt, slechts 2 km verderop.

Chalet Nantailly Les Saisies
www.chaletnantailly.fr

PS Een ander mooi adres hier vlakbij is La Ferme de Chozal, een knus skihotel in Hauteluce.

Popcultuur bij Chamonix-Mont-Blanc: Rocky Pop (Les Houches/Chamonix)

Het Rocky Pop Hotel in Les Houches, bij Chamonix, is nog maar nét geopend maar doet nu al van zich spreken door z’n vrolijke en moderne opzet! Net als de hippe Franse hotelketen Mama Shelter die het vooral in steden zoekt, wil ook dit berghotel openstaan voor verschillende soorten reizigers (stellen, families, vrienden, soloreizigers) en hen de mogelijkheid bieden met elkaar in contact te komen. Vandaar dat dit ‘pop culture’ hotel stikt van de sfeervolle plekken waar je bijna automatisch bij elkaar aanschuift. Denk lange houten eettafels, foodtrucks, een cocktailbar en een grote houten leeshoek. Niet direct aan de piste, maar er is wel een shuttlebusje van het hotel dat je in 5 minuten naar de liften van Chamonix-Mont-Blanc brengt. En daardoor kan het hotel stuntprijzen bieden: €10 p.p. (penthouse van 12 pers.kamers), €25 p.p. (4 pers.kamer)  tot €30 p.p. (1 of 2 pers kamers)!

berghotel wintersportaccomonatie Chamonix Savoie Mont Blanc

Meer over het Rocky Pop in dit artikel!

Arty wintersportervaring: Terminal Neige (Flaine/Le Grand Massif)

Voor liefhebbers van moderne architectuur, kunst en design is er een uniek nieuw adres in Flaine. Alhoewel nieuw, nee, het gaat juist om een bekend gebouw uit de jaren 60, Le Totem. Gebouwd in de tijd dat de Amerikaanse architect Marcel Breuer dit toen nog compleet futuristische skioord tekende. Maar het Totem-interieur was sindsdien verouderd en de Franse hotelfamilie Sibuet durfde het aan om het hotel een eigentijds jasje te geven. Hun gloednieuwe Terminal Neige ziet er fantastisch uit. Vooral ook omdat de kunstwerken van Picasso en Dubuffet die buiten in dit skidorp staan, terugkomen op de muren van het hotel. Meer info & boeken

Hotel-Terminal-Flaine

Tekst: Nicky Bouwmeester, met hulp van Corinne Raïh Beeld linksboven: Le Chasse Montagne. Copyright overig beeld: Fahrenheit Seven (ODT Val Thorens), Rocky Pop, Chalet Nantailly (Sabine Serrad), Le Chasse Montagne, Terminal Neige (Sibuet).

LEES OOK:
Dit wist je nog niet over de Franse Alpen
Hippe skihotels en kekke bergchalets
9x hot nieuws uit de Franse Alpen – winter 2016/2017

2 reacties op “5 bijzondere slaapadressen in de sneeuw”

  1. waem renaat schreef:

    Hallo ,
    Als je met de snowbus toekomt hoe geraak je dan tot aan de voordeur van hotel fahrenheit7 moet je dan nog met al je skiegerief naar het dorp ?
    groeten Renaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *