frankrijk.nl

Toison d’Or: glampingzusje Kon Tiki bij Saint-Tropez

Nu glamping ook binnen het hogere echelon absoluut geen scheldwoord meer is kun je uiteraard ook in het mondaine Saint-Tropez terecht voor een luxe kampeerervaring.

Eerder schreef ik over dé place to glamp in Saint-Tropez: Kon Tiki. Een exotische spot op een toplocatie aan het strand van Pampelonne. Wie schetst mijn verbazing als ik nog geen 500 meter verderop nóg zo’n glamping-retreat vind: Toison d’Or. Blijkt het zusje van Kon Tiki te zijn. Hier word je ondergedompeld in een Afrikaanse sfeer vermengd met Zuid-Amerikaanse invloeden..

glamping bij Saint Tropez op Toisor d'Or

Cottages, Kasaï en luxe lodges

Toison d’Or is groot. Er zijn maar liefst 230 logeerplekken die zijn gerangschikt op inrichting, grootte en comfort. De cottages zijn standaard mobilhomes (eerlijk gezegd niet onze voorkeur), de Kazaï volledig met hout beklede mobilhomes. Ze variëren in grootte en jawel, ook hier (net als bij Kon Tiki) een prominent rijtje pal aan het strand! Al wordt die ereplek gedeeld met de lodges, fraaie houten chalets die niet zouden misstaan in de binnenlanden van Tanzania of Kenya. Palmbomen, rotsen en terracotta gekleurde paden versterken overigens die African Dream. Er is zelfs een junglesetting in het deel ‘Paradise’ met een mistinstallatie op de daken. Het moet echt niet gekker worden! Nieuw sinds deze zomer zijn de lofts: luxe houten lodges bestaande uit 2 niveaus, met uiteraard een groot terras op de etage. Noem het een boomhut 3.0. Alles voor de beleving!

glamping bij Saint Tropez op Toisor d'Or

Toison d’Or, on-the-spot zwemmen, lunchen, loungen

In tegenstelling tot Kon Tiki vind je hier wel een zwembad. Verwarmd. Ik zeg, een behoorlijk pluspuntje. Let wel op het dagprogramma, waarbij uren zijn ingedeeld op aquagym, kidsclub en het zenmoment alleen voor volwassenen. Al lopend naar de zee beland ik bij Maracana. De eigen chillspot aan het strand met loungebar en restaurant voor lunch en diner. Niet goedkoop, wel lekker.

Nu ik beide resorts heb bezocht zie ik wel een verschil in sfeer en stijl. Kon Tiki geeft mij een laid-back gevoel, zoals ik dat mocht ervaren op de Thaise eilanden. Toison d’Or is meer vakantiepark, biedt meer faciliteiten en doet me denken aan Club Med. Feit blijft dat beiden je in een andere wereld doen belanden. En dat is toch waarvoor vakantie is bedoeld?

Toison d’Or is geopend vanaf 7 april tot 8 oktober 2017. Reserveringen voor zomer 2017 mogelijk vanaf 1 december 2016. . Meer info op de website van Toisor d’Or of kijk hier voor direct boeken

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten en Riviera Villages

LEES OOK :

Kon Tiki, jetset glamping aan Plage Pampelonne
Villa Marie, ultiem charmehotel bij Saint-Tropez
Leuk om te doen: het Louis de Funès museum in Saint-Tropez
De leukste Zuid-Franse markten

glamping bij Saint Tropez op Toisor d'Or

glamping bij toison d'or in Saint Tropez

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *