frankrijk.nl

Eiffeltoren met vleugels

Carole is dol op alles wat ze op Instagram voorbij ziet komen dat wat met Frankrijk te maken heeft. Welnu, ze heeft er een nieuwe favoriet bij: @Paperboyo.

Parijs Sacre Coeur Instagram papierkunst paperboyo
Al eerder schreven we over Instagrammers die spelen met de werkelijkheid. De Engelse fotograaf Rich McCor heeft er zichtbaar plezier in om bekende Parijse monumenten met behulp van papier en schaar in een heel ander perspectief te zetten. Transforming landscapes, zoals hij zelf zegt. En dit alles plaatst hij op zijn Instagram account @paperboyo.

Parijs Eiffeltoren Instagram papierkunst paperboyo

Sacré-Coeur als eierdop

Zo hadden wij zelf nooit bedacht om de Eiffeltoren vleugels te geven, of het dak van de Sacré-Coeur te veranderen in een eierschaal, waar een kuiken uitkomt.  Zijn verbeelding zorgt voor een frivole, verfrissende en humoristische kijk op monumenten die o zo vertrouwd zijn. En hij houdt het overigens niet bij Parijs. Vorig jaar begon hij simpelweg in hometown Londen maar inmiddels reist hij de hele wereld over. En – slim als hij is – of moeten we het anders zeggen: voortkomend uit het succes van zijn Instagram-foto’s (218.000 volgers) heeft hij inmiddels ook een hele productlijn gelanceerd.

Londen Instagram papierkunst paperboyo

Skilift boven de Thames in Londen
Tekst: Josee Schouten Copyright beelden: Paperboyo/Rich McCor

LEES OOK:
Mooiste Instagram-account over Parijs
De meest geliefde Instagram-spots in Frankrijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *