frankrijk.nl

GROETEN UIT… Toulouse

Josee maakte onlangs een kort uitstapje naar Toulouse, de roze stad in de zuidelijke Midi-Pyreneeën en stuurde ons een kaartje. Ook weer zo’n leuke Franse plaats waar je zó naar toe vliegt voor een stedentrip!

Josee doet de groeten uit Toulouse

Hi Nicky en Carole,

Ik zeg bonjour vanuit la ville rose Toulouse. Weer zo’n stad die het verdient om ontdekt te worden als citytrip want genoeg te zien. En dat probeer ik te doen in 48 uur. Geen tijd te verliezen dus en het begin is al goed, want vanaf de luchthaven ben je met de bus in 20 minuutjes in het centrum. Als 4e grootste stad van Frankrijk had ik me ingesteld op heel veel wandelkilometers, maar wat blijkt? De authentieke binnenstad – en daar vind je alle musea, shops, terrasjes – is heerlijk compact. Ideaal om lekker rond te slenteren door de vele kleine straatjes.

Om overigens meteen een misverstand uit de wereld te halen: dat roze noem ik eerder rood. De stad is opgebouwd uit rood baksteen. Vroeger werd dit gezien als goedkoop dus een en ander werd weggemoffeld onder een dikke laag stuc. Nu is en wordt de binnenstad ontdaan van dat grijze jasje en ontpoppen zich fraaie gebouwen in deze warme kleur, dat ook het mediterrane karakter onderstreept. Want dat Toulouse niet ver van Spanje ligt dat proef je gewoon. Letterlijk, want een bezoek aan de grootste overdekte food-market Victor Hugo is een beleving en een aanrader! Grote hammen, stinkende kazen… alles wat eetbaar is – van vis tot vlees, kop tot staart – ligt hier uitgestald. En rondom (en erboven!) barst het van de restaurants, waar je voor weinig heel veel vers op je bordje krijgt.

Dé ontdekking vond ik echter de wijk Bouquières. Let op mijn woorden: dit gaat de hipste wijk van Toulouse worden! Ik spotte er de geweldige mannen-conceptstore annex barbier, Tonsor&Cie, dwaalden er door de kleine straatjes en gingen sneaky door zo’n grote houten deur om het fraaie binnenpleintje en herenhuis te bewonderen. Een andere must-do is de wijnbar No5 in Rue de la Bourse. Nicky nog bedankt voor deze gouden tip! Ik noem het wijnproeven 3.0. J’adore! Binnenkort vertel ik er meer over en geef ik nog meer leuke shop, eet- en slaapadresjes want deze stad leeft en bruist. Komt ook best wel door de meer dan 100.000 studenten die hier wonen. You get the picture?

Bisous, Josee

LEES OOK:
Lunchen op de overdekte markt van Toulouse
Shoppen in Toulouse

Tekst&beeld: Josee Schouten, coverfoto Rue du [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.