frankrijk.nl

Kon Tiki: jetsetglamping van Saint-Tropez

Zeg je paradijselijk hutje aan het strand, dan denk je al snel aan een exotisch eiland. Maar het kan ook dichterbij. Kon Tiki, gelegen aan het beroemde zandstrand van Pampelonne bij Saint-Tropez, weet een bounty-gevoel aardig goed te benaderen.

Kon Tiki, eredivisie van de glampingresorts

Heel vroeger was Kon Tiki een echte camping. Nu is Kon Tiki een classy resort voor de luxe vakantieganger die het buitenlevengevoel wil ervaren door in een hele comfy mobilhome te slapen met het uiterlijk van een tropische strandhut. Inclusief fraai rieten dak! Dus niks campers, caravans… Hier rijden dikke Volvo’s, BMW’s en andere yuppenauto’s de poort binnen. Want bij die doelgroep is Kon Tiki een begrip. Dit is typisch zo’n vakantieadres dat je nét iets te hard uitspreekt op een vriendenborrel om met genoegen de jaloerse blikken in ontvangst te nemen. Want een plaatsje reserveren, dat is best wel een dingetje. Maar daar helpen we je nu even bij. Lees gerust door…!

Glamping Kon Tiki in Saint Tropez

Met je voeten in het zand

Nu zijn het niet alleen de super-de-luxe Tiki hutten die zo in de smaak vallen. Het is ook vooral de locatie. De 1e rij is top of the bill. Hier zet je letterlijk je voeten in het fijne zand van een van Frankrijks beroemdste stranden: Pampelonne Plage. Sterker nog, over het strand slenter je gewoon naar de hippes Club 55 en Nikki Beach! En zie je het al voor je? ’s Avonds vanaf je veranda genieten van een verlaten strand, kabbelende zee, verlicht door de maan? Ikke wel!

It’s all about location, dear!

Overigens is de 2e rij ook geen verkeerde optie want door de om-en-om opstelling behoudt je zeezicht en betaal je wel een stuk minder. Die gedachte ligt überhaupt aan de basis van de prijsstelling; hoe verder weg van het strand, hoe minder je betaalt. En er staan er momenteel zo’n 300 dus je hebt aardig wat keuze. Als je kleine kinderen hebt dan geef je er wellicht de voorkeur aan om vlakbij Babyland te zitten. Een peuter/kleuterparadijsje met kinderbadje en een batterij aan speeltjes en speelapparaten.

Babyland bij Kon Tiki

Subtropisch vakantiegevoel

Ook zijn er de Tiki Familiehutten (3 slaapkamers), fraai opgezet in een jungle-achtig decor. Sowieso is al het groen op dit park het noemen waard. Prachtig staaltje van natural styling, wat bijdraagt aan het zalige, subtropische vakantiegevoel dat Kon Tiki zo geliefd maakt. Plus de service van allerlei extra’s die er zijn of dat je kunt regelen, de spa, fitnesslessen op het strand, de Kids&Tienerclub, de Tiki Shuttle Service naar Saint-Trop’ of de luchthaven, de scooterverhuur… We missen nog de butlerservice maar geloof me, die gaat er echt wel komen!

Glamping resort in Ramatuelle / Saint Tropez

Reserveren? Noteer maandag 26 november in je agenda

Met zo’n bizarre populariteitsstatus – zonder zwembad !!! – zou je zeggen dat Kon Tiki voor de komende jaren is volgeboekt. Maar wat schetst onze verbazing: niemand kan voorreserveren. Op maandag 26 november 2018 gaan de reserveringen open voor alle hutten en kun je online boeken, bellen of een mail sturen. Tina, een van de 5 (!) Nederlandse dames die de reserveringen beheert raadt die laatste optie af, want ze hebben dan eenvoudigweg geen tijd om alle mails te lezen. Ze fluistert me ook in dat de 1e en 2e rij – en dat zijn echt geen weggeefprijzen – vrijwel meteen uitverkocht zijn. Het komt echter wel voor dat veel gasten een optie nemen – in het kader van hebben = hebben – om dan later toch weer te annuleren. Dus mocht je achter het net vissen, vraag dan of je op de wachtlijst geplaatst kan worden of probeer het 2 à 3 weken later nog eens. Dikke kans dat het dan wel mogelijk is. En achter de schermen hoorde ik ook nog dat ze een soepel annuleringsbeleid hebben, dus wil je voor dit tropische avontuur gaan maar heb je nog wat onzekerheden, gewoon doen! En vis je toch achter het net, dan kun je altijd nog naar het zusje, Toison d’Oreen paar honderd meter verder en ook aan het strand.

Vakantie hutten op resort La Toison d'Or

Kon Tiki is geopend vanaf april tot november. Er zijn Tiki Hutten voor 2, 4 en 6 personen, diverse aankomstdagen, afhankelijk van type Hut. Prijzen vanaf €880 tot €3955 per week. Denk ook aan de mei- of herfstvakantie! Boeking hier mogelijk.

Panorama vanaf Kon Tiki vakantie resort

Glamping Kon Tiki in Saint Tropez

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten & Kon Tiki

LEES OOK:
Hippe sieraden uit Saint-Tropez

Reacties zijn gesloten.