Frankrijk.nl

Glamping in de Auvergne: safaritenten aan een riviertje

Kleinschalige glamping, midden in de natuur met een stoer sfeertje. Dan denken wij meteen aan de prachtig ingerichte canvastenten van Domaine les Gandins, een heerlijk vakantiedomein in de Auvergne, in de omgeving van Vichy en Clermont-Ferrand.

Glamping Domaine les Gandins
Een rustig kabbelende rivier, veel groen, veel bomen en veel speel- en leefruimte. Het perfecte decor voor Open Air Lodging ofwel comfortabel logeren in volledig ingerichte canvastenten. Inderdaad, glamping in een geheel eigen stijl, dat vind je bij Domaine les Gandins. Een vakantiedomein in de groene Puy de Dôme, in de hart van de Auvergne. Elke tent is hier anders ingericht met een bonte verzameling van brocante en vintage-meubels. Ook is er een keukenhoek met koelkast en fornuis. En op de veranda hangt een tweepersoons hangmat van Fatboy, voor het ultieme slowliving. Heerlijk relaxed!

kindvriendelijke-glamping in de Auvergne

Tenten met een eigen badkamer

De Franse eigenaren Bruno en zijn vrouw Laurence hebben zelfs het bekendste kampeerongemak op hun glamping weggenomen: elke tent heeft een eigen badkamer in een nabijgelegen schuurtje. Een topbeslissing die zeker aan de populariteit van dit vakantieadres heeft bijgedragen. De tenten bleken namelijk een mooie aanvulling op de B&B in het prachtige herenhuis, de diverse gîtes op het terrein en de kleine camping op een open veld.

Domaine les Gandins

Nieuwe houten chalets en een zwembad

In de zomermaanden komen er veel Nederlandse en Belgische gasten op deze sympathieke camping-glamping, wat het allemaal extra gezellig maakt voor Nederlands sprekende kinderen. Sinds vorig jaar heeft Domaine les Gandins twee nieuwe accommodaties, robuuste houten chalets, met alles erop en eraan, en in 2015 is een nieuw buitenzwembad aangelegd. Andere heerlijke dingen zijn de openluchtbibliotheek en het Table d’Amis-diner, een driegangenmenu, wijn van het huis en vaak verrassende gesprekken met de andere gasten.

glamping met charme Domaine les Gandins

Zwemmen in de rivier

Ook de kinderen hebben het hier enorm naar hun zin, dankzij de trampoline, het grasveld en vooral de rivier. Want hoe gaaf is het om als Tarzan aan een touw boven het water te hangen, in een bootje te peddelen of dammetjes te bouwen tot aan de overkant? Net zo fijn is dat ouders hun kroost daarbij in de gaten kunnen houden vanaf een groot houten terras aan het water, inclusief ligstoelen, hangmatten en koelkastje. Bruno heeft de oever verbreed en een mini-glijbaantje geplaatst, ook al mag dat eigenlijk niet van de gemeente, dus voor zolang het duurt. “Ridicule”, roept hij, “want kijk eens naar dat kinderplezier. Puur genieten toch?”

waterdun-bij-les-gandins-auvergne

Domaine les Gandins: camping met staplaatsen, glamping met safaritenten, houten chalets, gîtes en een B&B. Open Air Lodging €650-€995/week. B&B van €65 tot €92/nacht.

PLUS+

– Elke canvastent heeft 3 slaapvertrekken met echte bedden.
– Er is elektriciteit in de tent en (koud)water uit de kraan naast de tent.
– Het gehele terrein ligt echt midden in de natuur.

Tekst: Josee Schouten  Beeld: Josee Schouten, Domaine les Gandins.

Bed-en-breakfast-Les-Gandins-Auvergne

LEES OOK:
Unieke wandelingen en fietsroutes in de Auvergne
5 verrassende bezienswaardigheden in de Auvergne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *