frankrijk.nl

La Rosière: bijzondere chalets en hotels

Al eerder beschreef Josee waarom La Rosière zo’n leuke wintersportbestemming is in de Franse Alpen. Nu geeft ze ook haar insidertips voor accommodaties in het skioord, geschikt voor families, stellen en groepen vrienden.

Om eerst even in de geografische ligging te duiken, logeren in La Rosière doe je óf in het centrum óf in de hoger gelegen wijk Les Eucherts. Het centrum bestaat uit een lange hoofdstraat met bergafwaarts zijweggetjes naar prachtige oude chalets, traditionele kleine hotelletjes en appartementen, vooral beheerd door Engelse organisaties. In Les Eucherts zijn louter ‘chaletstyle’ appartementen, ondergebracht in grote chalets met namen als Les Balcons, La Refuge en Cimes Blanches. Een eigen plein met skischool, kinderskiweide, restaurants, skiwinkels een bowlingclub en ijsbaan brengt alles mooi samen, zodat dit eigenlijk een tweede dorpje is geworden. Hieronder drie insidertips, die (nog?) niet worden aangeboden door Nederlandse reisorganisaties –  maar zonder meer de moeite waard zijn:

Les Alpages du Soleil – chalet max. 12 personen

Een logeeradres met een wow-effect! Dit oude chalet dateert uit 1869 en is echt fantastisch gerenoveerd.  Alle voordelen zijn benut: je profiteert maximaal van het magnifieke uitzicht én de ligging op het zuiden dankzij de grote glazen gevel in de living en het brede balkon. Je hebt maar liefst 170 m2 leefruimte. Geen wonder dat er een grote keuken, een sauna, bubbelbad en open haard in zit. Enig minpuntje; het ligt onder het oude dorp en is 5 min. lopen naar de piste. Ons advies: neem de skibus! Info en reservering op La Rosiere.net.

Les Alpages du Soleil La Rosiere

Le Miravidi – chaletappartementen 6 tot 8 personen

Het zijn zuiderburen die aan de basis staan van dit imposante chalet in de chaletwijk Les Eucherts, pal aan de voet van de skilift.  Het is gloedje nieuw en het herbergt maar liefst 13 uiterst luxueuze appartementen met 3 of 4 slaapkamers. Zij hebben het ingericht zoals wij het graag hebben: strak, modern, comfortabel en sfeervol!  Het vele hout draagt bij aan die gezellige bergambiance die we willen als we op wintersport zijn! Prijzen van €1600 laagseizoen tot €4500 hoogseizoen. Dit vinden wij prettig: aankomst/vertrek op zondag! Info: www.miravidi.eu

Miravidi La Rosiere

Chalet Matsuzaka – chalethotel 10 kamers

Ook gelegen in de chaletwijk Les Eucherts: het charmante chalet-hotel La Matsuzaka. Klinkt erg Japans en dat valt te verklaren uit de liefde van de Engelse eigenaren Mike en Fay Jones voor het ultieme zen-gevoel dat zij tijdens hun skireizen in Japan ervoeren. Met chalet-hotel Matsuzaka valt alles op zijn plaats; Franse chaletsfeer, Engelse gastvrijheid en Oosterse weldaad. Zo zijn er kamers in Oosterse en Savoyaarde stijl, een Japanse spa met 2 warmwaterbaden, allerlei zalige massages en een Oosterse-Europese fusionkeuken. Kleinschaligheid is troef hier, want er zijn maar 10 kamers. Aanrader voor stellen! Info & Boeken.

Chalet Matsusaka La Rosiere

Residence Le Roc Noir

Sinds vorig jaar is het centrum een fraaie Residence rijker: Le Roc Noir. Die ligging! In de hoofdstraat, op 50 meter lopen van de lift en skiënd terug tot aan de achterdeur. Dat zijn 3 hele grote pluspunten. Onbeperkt Wifi, ongeacht het aantal aansluitingen, nog zo één! Het grote chalet bestaat uit 34 appartementen en 9 studio’s voor 2 tot 20 personen.  De inrichting is modern, heel stylish gedaan, al mogen er van mij best nog wel wat sfeervolle lampen met warm licht worden geplaatst. Ander minpuntje: er zijn niet veel kasten. In het souterrain een heel royaal zwembad (400m2) met sauna en fraai uitzicht op het dal. En .. je hoeft niet per week te reserveren buiten het seizoen. Dus ideaal voor een korte skibreak! Meer info op www.residence-rocnoir.fr

Residence Le Roc Noir in La Rosiere met gezellige appartementen

Meer informatie over La Rosière: www.larosiere.net Wil je weten wat wij verder vonden van La Rosière? Lees onze artikelen 5x daarom skiën in La RosièreWintersport maar dan anders en Eetadresjes in La Rosiere.

Een ruim aanbod van chalets en appartementen in La Rosière is onder andere te vinden bij chalet.nl, Het Frankrijk Huis en Sunweb.

Tekst: Josee Schouten, beeld @leRocNoir, OT La Rosière.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *