frankrijk.nl

Zwemmen in de Beaujolais Nouveau

De derde donderdag van november: de nieuwe Beaujolais is binnen! Vanavond is het feest in alle buurtcafés van Frankrijk. Dan gaat de boel los, maar sommige Japanners maken het wel heel gek om deze wijn te vieren..

Al in de jaren 50 en 60 waren er grote feesten om de komst van de Beaujolais Nouveau te vieren. Deze jonge wijn heeft het nooit echt van zijn raffinement moeten hebben: een jonge beaujolais is op zijn best fris en fruitig. En door alle feestelijkheden rondom zijn komst wordt de wijn ook vaak geassocieerd met de wat minder feestelijke morning after.

Baden in de nieuwe Beaujolais

Hoofdpijnwijn? De meningen verschillen. Maar dankzij de goede marketingcampagne sinds 1954, staat de Beaujolais Nouveau nog altijd synoniem voor een uiterst gezellige avond in november. En hoewel de enorme hype in Europa voorbij is, heeft de traditie een tweede leven in het Verre Oosten. In Japan is de wijn deze tijd van het jaar niet aan te slepen (8,8 miljoen verkochte flessen in 2015!). En sommige Japanners maken het wel heel gek.. Elk jaar zijn er nieuwe filmpjes te vinden op internet waarin hele families een DUIK nemen in de Beaujolais Nouveau! Tja..

Tekst: Nicky Bouwmeester, filmpje Youtube/Euronews

LEES OOK:
Beaujolais Nouveau 2017: goed jaar!

Eén reactie op “Zwemmen in de Beaujolais Nouveau”

  1. eva schreef:

    dit is onacceptabel kinderen mogen geen wijn ik vind het filmpje een erg slecht voorbeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *