Reacties

Maarten -

Net ons jaarlijkse lange weekend in Parijs achter de rug. Zoals we dat al zo'n 30 jaar doen. Omdat het hotel niet ver bij Allard vandaan lag, daar maar eens langs gelopen. Na eerst eens wat recensies op Internet te hebben opgezocht. Dat viel al flink tegen. In het algemeen werd het restaurant flink afgekraakt.
Om halfnegen 's avonds was het restaurant nog leeg. Rond tien uur was het voller.
Maar dan de kaart. Een hoofgerecht kost tegen de € 60,00. Geen € 40,00, zoals in bovenstaande beschrijving staat. En het aangeraden hoofdgerecht van Eend met Olijven, schrik niet: € 110,00. Dit waren prijzen zoals die buiten op de vaste menukaart werden aangegeven.
Nee, ik weet niet voor wie u dergelijke aanbevelingen publiceert. In elk geval niet voor mij. Vooral omdat er in de directe omgeving van Allard (Quartier Latin, Odéon) talloze restaurants te vinden zijn, aanzienlijk goedkoper, en ook daaronder vaak restaurants die helemaal niet zo slecht zijn.
Na bovenstaande ervaring hebben we maar geen andere restaurants uit de lijst bekeken. Zonde van de tijd.

Reageren

Nicky -

Hai Maarten, dank voor de uitgebreide feedback. Oef, dan heeft Ducasse zijn prijzen inderdaad flink omhoog gedaan bij Allard voor de avondkaart... Maar we zeggen al duidelijk in het artikel: niet voor het diner gaan, dan is deze bistro echt te duur. En we hebben het even nagekeken, het lunchmenu blijft inderdaad nog altijd een stuk schappelijker: €23 voor entree-plat of plat-dessert en €34 voor driegangen, precies zoals we schrijven. Zie ook hier: https://www.restaurant-allard.fr/wp-content/uploads/2025/10/2025_10_27-ALLARD-DEJEUNER-1.pdf ....
Toch zullen we kijken of we dit adres uit ons lijstje kunnen vervangen, er zijn inderdaad een hoop goede bistro's in Parijs. En gezien de meeste Nederlanders liever 's avonds uit eten gaan, is een goedkopere avondkaart misschien wel slimmer.. (al blijft lunch altijd de slimmer optie - doe als de Fransen :-)

We zijn heel benieuwd naar uw favoriete bistro's na 30 jaar Parijs: deel ze graag met ons!

Reageren

Philippe -

Wat bijzonder jammer dat "Oui Mon Général!" (7e arr.) in dit lijstje ontbreekt. Het bistro restaurant van de bekende chef-kok en kookboek schrijver Stéphane Reynaud. Een eervolle vermelding waard.

Reageren

Nicky -

Dank Philipp, wat een leuke tip!

Reageren

Laat een reactie achter