frankrijk.nl

Zalige ski-appartementen in Avoriaz

Wintersportplannen? Op ’t mooiste plekje in skigebied Les Portes du Soleil, hoog boven Morzine, prijkt het fascinerende Avoriaz. Een eigentijds skioord, in harmonie met zijn omgeving en volledig ski-in/ski-out. De bouwstijl is gedurfd en doordacht, de ligging meesterlijk. En daar, aan de rand van dit hoogplateau ligt de prestigieuze Résidence L’Amara.

Residence Amara in Avoriaz

Scandinavische look

Noem het maar gerust een mini-dorpje want Résidence Premium L’Amara van Pierre & Vacances omvat maar liefst 4 grote gebouwen met state-of-the-art appartementen tot 8 personen. Ja, er is echt werk gemaakt van de inrichting. Voelt Scandinavisch aan door gebruik van licht hout en warme kleuren. Check ook de grappige vloerbedekking in de gang! Qua faciliteiten hoef je niets van thuis mee te nemen. Er is zelfs een espressoapparaat in de (grotere) appartementen! Goed bedacht vonden wij de muziekaansluiting voor Ipod/Iphone  in de badkamer met bad. Waarbij de box handig is weggewerkt in het plafond!

Interieur Amara Avoriaz

Alles in huis

Het centrale hoofdgebouw biedt nog meer extra’s. Je kun skipassen kopen, skiles regelen en de receptie noteert graag je brood- of traiteurbestelling. Verder een leuke kinderhoek, een gezellige loungebar – met kekke koeienfauteuils – en we vergaapten ons aan de Deep Nature Spa.

Wellness Amara Avoriaz appartementen wintersport

Een 300 m2 groot indoorwellnes met o.a. sauna, hammam, zwembad en uiteraard allerlei massage- en behandelmogelijkheden. Gemak is overduidelijk het toverwoord. Want eenmaal buiten hoef je slechts je ski’s aan te klikken om de 650 km pistes van dit megagebied te ontdekken.

Avoriaz op hoog niveau

Zijn er dan geen minpunten? Jawel, de ligging helemaal aan het begin van het dorp betekent dat je best wel een stukje moet lopen – of skiën – naar het centrum van Avoriaz.  Hier zijn de winkels, restaurants, kinderweides, bars etc. Maar wie het autovrije Avoriaz kent, zal beamen dat dit nadeel ook weer een enorm voordeel heeft. Want Amara is rechtstreeks per auto bereikbaar. En dat is redelijk uniek in Avoriaz. Terwijl je anders met de paardenkoets naar je logeeradres wordt gebracht, parkeer je als gast in de grote parking onder de gebouwen van Amara.  En dat scheelt een boel gesjouw!

Prijsidee voor appartement met 2 slaapkamers: laagseizoen €1867 hoogseizoen €5181.

Meer informatie over Résidence l’Amara: www.pierreetvacances.com

Tekst: Josée Schouten

LEES  OOK:
ARC 1950, trendy familieskidorp aan de piste
Franse skigebieden voor families

Campagne 1 Image Banner 728 x 90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *