frankrijk.nl

Trendy & knus berghotel in Montgenèvre

Zomer, voorjaar, herfst of winter, het hele jaar rond is het Anova Hotel & Spa een heerlijk slaapadresje in de bergen. Gelegen in de Franse Alpen, maar op de grens met Italië, zodat je kunt skiën of bergwandelen in 2 landen. Met originele kamers en een hotelbar met balkonterras waar je meteen wilt neerploffen.

Montgenèvre, nog nooit van gehoord? Dat kan best kloppen. Nog niet zo heel veel Nederlanders kennen dit Franse skigebied dat toch een bijzondere attractie heeft. Het ligt namelijk in de zuidelijke Alpen, vlak bij Briançon en ZO dicht aan de Italiaanse grens, dat je op één dag in 2 landen kunt skiën (tot op 2800 meter). Een oversteek door de bergen die hier al vanaf 1907 op ski’s gemaakt wordt en zo’n leuke ervaring is, dat veel wintersporters na een eerste vakantie blijven terugkomen.

Anova berghotel Montgenèvre wintersport bergwandelen gezellig trendy hip sneeuw

Elvis, Playmobil en koeienvellen

En laten wij in Montgenèvre nou een heel bijzonder hotel kennen! Josée is er geweest in de winter, Carole verbleef er in de zomer, en beiden waren razend enthousiast over het gave interieur van dit nog geen 10 jaar oude slaapadresje. Het grote pand in chaletstijl heeft een knusse basis met veel hout, gecombineerd met een licht en modern interieur vol leuke interieurdetails. Zoals koeienstoelen in de bar, op de muur geschilderde Playmobil-poppetjes en ijsberen, of een Elvis-icoon boven je bed.

Anova berghotel Montgenèvre wintersport bergwandelen gezellig trendy hip slaapkamer

Direct aan de piste

Hip en origineel sfeertje dus, maar goed gedoseerd en zonder de gezelligheid te verliezen die juist in een berghotel zo fijn is. Het uitzicht is bovendien zalig. Want je zit ‘s winters direct aan de piste (ski-in/ski-out!) en kijkt in de zomer uit op mooie dichte dennenbossen. (Zie Anouk, de dochter van Carole hier afgelopen juli genieten!) Dat warme gevoel van Hotel Anova komt ook door het personeel dat werkelijk om door een ringetje te halen is. Heel attent al vanaf de eerste e-mail die je stuurt en ook ter plekke erg à l’ecoute voor al je wensen.
Anova berghotel Montgenèvre wintersport bergwandelen gezellig balkon hotelkamer

Skiverhuur in het hotel

Dat serviceniveau wordt nog eens verhoogd door 2 zeer praktische dingen: in hetzelfde gebouw zitten een skiverhuur en de skischool! (beide kun je alvast bij de hotelreceptie regelen). Dat scheelt je zo een halve dag ‘shoppen’… al helemaal als je met kinderen bent! Nog een high-light: de spa van het hotel, mét uitzicht en een cocktailbar. Daar heb je niet alleen na een dag in de sneeuw plezier van, maar ook na een mooie bergwandeling of een dagje golfen (18-holes baan in de buurt). Want zoals gezegd, Anova is ook een erg fijn hotel voor in de zomer. Op doorreis naar Italië bijvoorbeeld!

Prijzen:‘s winters vanaf €130-€250 (2 pers)-€180-€280 (3 pers.), ‘s zomers vanaf €130 (standaard 2-pers.), €220 (suite, 2-5 personen). Meer informatie: www.anova-hotel.com

Anova berghotel Montgenèvre wintersport bergwandelen gezellig trendy hip zomerPLUS+

– Lekker ruime en praktisch ingerichte kamers en badkamers, met veel slimme opbergruimte.

– Er is gedacht aan de kinderen: bij het restaurant is een speelruimte (merci!) en ‘s zomers zijn er buiten een grote trampoline en andere kinderattracties. Plus diverse familiekamers in het hotel.

anova-hotel-spa-speelkamer

– Te bereiken per vliegtuig, dankzij budgetvluchten naar Turijn (1,5 uur rijden). Het hotel regelt de transfer of huurauto als je dat wilt.

– Goeie tip voor wie met auto komt: via de website van Montgenèvre krijg je korting op de Fréjus-tunnel waar je doorheen moet (€16,50 ipv €28,80).

spa-hotel-anove-montegenevre

Anova berghotel Montgenèvre wintersport bergwandelen gezellig trendy hip

Anova berghotel Montgenèvre wintersport bergwandelen gezellig trendy hip terras

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *