Frankrijk.nl

Frosé, fris zomerdrankje

De Spritz krijgt concurrentie als mode-aperitief in Frankrijk, want op diverse hippe terrassen is de uit New York overgewaaide ‘frozen rosé’ gespot. Carole testte het als zomercocktail!

‘Een slush-puppy voor volwassenen’ dat is de humorvolle bijnaam die frosé inmiddels heeft in New York, waar het drankje niet aan te slepen is. De ontdekking staat op naam van de hippe Bar Primi aldaar, maar inmiddels is de trending cocktail de oceaan overgestoken. Zelfs in wijnsnob-land Frankrijk is er voet aan de grond, want op divere terrassen van de Côte d’Azur en in Parijs heeft het drankje afgelopen zomer zijn intrede gedaan. Waar hebben we het precies over? ‘Frozen’ rosé, gemixt met een purée van verse aardbeien en vooral heel veel gemalen ijs.

Une photo publiée par ATL Bucket List (@atl_bucketlist) le

Ingrediënten:

1 fles rosé (Carole gebruikte La Tulipe)
250-300 gram aardbeien
150 gr suiker
2-3 lepels citroensap
40 ijsklontjes

frose cocktail aperitief testen zomerdrankje rosé Bereidingswijze:
– Giet de rosé in een plastic bak (niet in de fles laten, slim Carole 🙂 ) en zet 6 uur lang in de vriezer (wordt nooit helemaal hard, maar grotendeels bevroren).
– Pureer de aardbeien met de suiker (op een paar na).
– Giet de ijskoude rosé in een kom en meng met de aardbeienpuree en citroen.
– Giet het mengel in een blender samen met de ijsklontjes – mixen maar!
– In (liefst gekoelde) glazen gieten en garneren met de resterende aardbeien, een blaadje munt of een schijfje citroen.

frose cocktail aperitief testen zomerdrankje rosé

LEES OOK:
Top 7 modieuze aperitieven in Frankrijk
Hippe en gezellige wijnbars in Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *