frankrijk.nl

7x de beste crêperies van Parijs

Weekend in Parijs? Altijd goed om te weten waar je lekkerste crêpes kunt eten! Perfecte oplossing voor de lunch of een niet al te duur diner. Al helemaal als je met kinderen reist. Hier moet je zijn in de Franse hoofdstad.

creperies-Parijs-joslin

1. La Crêperie de Josselin

Een klassieke crêperie in de wijk Montparnasse, dé ‘Bretonse’ buurt van Parijs, want op het gelijknamige treinstation komen alle treinen uit Bretagne aan. Josselin is heerlijk traditioneel, met houten meubels, kanten lampen, en beschilderde tegeltjes uit Quimper aan de muur. Royale porties en speciale vermelding voor de crêpe met karamelsaus van gezouten boter! Kleine kanttekening: kies een slim moment, want wel vaak druk hier en je kunt helaas niet reserveren.

Crêperie de Josselin, 67 rue du Montparnasse, 14e.

beste creperies Parijs stedentrip met kinderen
2. Crêperie Brocéliande

Nicky werd getipt door de eigenaar van een fijne Bretonse specialiteitenwinkel in Montmartre: deze crêperie in dezelfde wijk is volgens hem de allerbeste van Parijs. En inderdaad, getest en (meer dan) goed bevonden! De twee jonge eigenaressen gebruiken biologisch (boekweit)meel uit hun thuisstreek en nog meer topingrediënten. Onthouden, want Montmartre zit vol toeristische crêperies waar je meer betaald en de kwaliteit minder is. En ze doen ook aan glutenvrije crêpes.

Crêperie Brocéliande, 15 rue des Trois Frères, 18e.

Creperie Parijs Breizh Odeon

3. Breizh Café

Heel bekend en geliefd, deze hippe crêperie in de Marais. Bijzonder: door de achtergrond van de eigenaar zitten er Japanse invloeden verwerk in de galettes. Breizh Café heeft dezelfde hoge kwaliteit als het ‘moederrestaurant’ in Bretagne: Breizh Café in Cancale (lees ons artikel!). Vooral de hartige crêpes, oeps, galettes zijn hier niet te versmaden. Zoals de Bretonne met champignons, kaas, roerei, gerookt spek, crème fraîche en rode peper uit Espelette. Het eerste Parijse filiaal zit midden in de Marais, vlak bij het Picasso Museum.

Breizh heeft inmiddels nog meer veel filialen in de wijken Abbesses, Canal Saint-Martin, Paul Bert, Batignolles, le Marais, Montorgueil en Odéon.

Breizh Café. 111, rue Vieille du Temple, 3e. 

4. CC142 Crêperie Contemporaine

beste creperies Parijs stedentrip met kinderen

Onze Carole (Bretonse!) is een groot fan van deze crêperie met terras in de wijk Montparnasse, die ze vorig jaar ontdekte tijdens een verblijf in een leuk hotel vlakbij. Verrassende smaken en topkwaliteit, zegt onze kenner, die zelf ook geweldige crêpes en galettes bakt. Reserveren is een must. De eigenaar van CC142 heeft ook een tweede adres in de Franse hoofdstad: Crêperie Paris Breizh (12e arron.).
www.cc142.com, 59 rue St Charles, 15e arron.

creperies-Parijs-l'atelier

5. L’Atelier, artisan crêpier

L’Atelier heeft meerdere hippe crêperie in Parijs: Mabillon, Austerlitz en Bercy. Veel klassieke combinaties, maar ook verrassingen, let op de galettes met een voornaam. Inmiddels bestaan ze al 7 jaar en hebben ze ook adressen in Lyon, Cannes en in Ile-de-France.

L’Atelier, 15, rue Sainte Cécile, 9e.

5. Crêperie Suzette

Crêperie Suzette loop je beter niet voorbij na een flinke shopsessie in de geliefde winkelstraat rue des Francs-Bourgeois (Marais) als je zin hebt in een Franse pannenkoek. Vraag ook zeker even na wat de crêpe van de dag is (La crêpe du jour), want deze is vaak verrassend lekker. Ook een goede pitstop na een bezoekje aan Musee Carnavalet en Musee Picasso.

Crêperie Suzette, 24 Rue des Francs Bourgeois, 4e. 

6. Brutus

Naar eigen zeggen de plek voor ‘crêpofielen en cidrologen’. Brutus ligt midden in de bobo-wijk Batignolles (net ten Westen van Montmartre en Pigalle) en ze hebben meer dan 20 ceders op de kaart staan. Eens wat anders dan een natuurwijntje in de Pijp! En het beste is: ze smaken nog beter in combinatie met goed hun goed-scorende crêpes.

Brutus – Batignolles, 99 Rue des Dames, 17e.

7. Le Petit Josselin

Niet te verwarren met La Crêperie de Josselin, die een paar meter verderop zit. Le petit Josselin, eveneens vernoemd naar de Bretonse plaats Josselin, serveert geweldige galettes en crêpes. Heb je nu keuzestress? Le Petit Josselin heeft misschien iets betere reviews, maar is wel een stuk duurder dan de andere Josselin.

Crêperie le Petit Josselin, 59 Rue du Montparnasse, 14e.

IN HAARLEM!

Dichter bij huis aan de écht Bretonse crêpes? In het mooiste straatje van Haarlem is zit Ti Bisou. De Bretonse Carole – die jarenlang met ons aan frankrijk.nl werkte! – opende een deze  Crêpes Boutique. Met warme crêpes en ook de leukste Franse cadeaus en delicatessen.

Ti Bisou Crêpes Boutique, Korte Houtstraat 4, Haarlem.

 

Beeld copyright: Chez Josselin, Avant-Comptoir, FB Brocéliande/Rosie Connoly, Instagram Cocotte Hexagone, Breiz Café (CC/Corinne Moncelli), l’Atelier, West Country Girl en Carole Goelitz.

LEES OOK:
Carole’s recept voor échte Bretonse crêpes
Montparnasse, leuke wijk in Parijs
12 authentieke bistro’s in Parijs

2 reacties op “7x de beste crêperies van Parijs”

  1. Corinne schreef:

    La crêperie de Brocéliande offre une carte étendue et une formule déjeuner à 12€: 2crêpes et une bolée de cidre! Pas Cher et délicieux! Merci de ce conseil!

  2. Nicky schreef:

    Nog een ontdekking van Carole:  “Crêperie La Belle Ronde, 19 rue Daguerre, 14e arron. , een crêperie in een hofje, aan een gezellige winkelstraat in Montparnasse vol Franse speciaalzaken. Ik heb heel goed gegeten, de crêperie is ook echt kindvriendelijk. Kritieken op internet zijn gemengd maar ik heb een mooie ervaring gehad. Dus ik geef het door! En sowieso de Rue Daguerre in Montparnasse igeweldig om te doen, in de buurt is ook Cimetière Montparnasse en Fondation Cartier.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *