frankrijk.nl

De beste crêperies van Parijs

Weekend in Parijs? Altijd goed om te weten waar je lekkerste crêpes kunt eten! Perfecte oplossing voor de lunch of een niet al te duur diner. Al helemaal als je met kinderen reist. Hier moet je zijn in de Franse hoofdstad.

creperies-Parijs-joslin

La Crêperie de Josselin

Een klassieke crêperie in de wijk Montparnasse, dé ‘Bretonse’ buurt van Parijs, want op het gelijknamige treinstation komen alle treinen uit Bretagne aan. Josselin is heerlijk traditioneel, met houten meubels, kanten lampen, en beschilderde tegeltjes uit Quimper aan de muur. Royale porties en speciale vermelding voor de crêpe met karamelsaus van gezouten boter! Kleine kanttekening: kies een slim moment, want wel vaak druk hier en je kunt helaas niet reserveren.

Crêperie de Josselin, 67 rue du Montparnasse, 14e.

avant-comptoir

L’Avant-Comptoir

Dit is de geweldig leuke wijnbar/tapasbar/crêperie van chef Yves Camdeborde, die verstopt zit naast zijn zeer populaire bistro Le Comptoir du Relais, in Saint-Germain. Verwacht ‘bistronomische’ vullingen van de galettes, met goede vleeswaren en veel groenten, zoals artisjokken, gele wortel, witlof.  Crêpes en galettes alleen buiten en voor de afhaal. Binnen kun je staand tapas eten en wijn drinken (aanrader!)

L’Avant-Comptoir. 3, carrefour de l’Odéon, 6e.

beste creperies Parijs stedentrip met kinderen
Crêperie Brocéliande

Nicky werd getipt door de eigenaar van een fijne Bretonse specialiteitenwinkel in Montmartre: deze crêperie in dezelfde wijk is volgens hem de allerbeste van Parijs. En inderdaad, getest en (meer dan) goed bevonden! De twee jonge eigenaressen gebruiken biologisch (boekweit)meel uit hun thuisstreek en nog meer topingrediënten. Onthouden, want Montmartre zit vol toeristische crêperies waar je meer betaald en de kwaliteit minder is. En ze doen ook aan glutenvrije crêpes.

Crêperie Brocéliande, 15 rue des Trois Frères, 18e.

Creperie Parijs Breizh Odeon

Breizh Café

Heel bekend en geliefd, deze hippe crêperie in de Marais. Dezelfde hoge kwaliteit als het ‘moederrestaurant’ in Bretagne: Breizh Café in Cancale (lees ons artikel!). Vooral de hartige crêpes, oeps, galettes zijn hier niet te versmaden. Zoals de Bretonne met champignons, kaas, roerei, gerookt spek, crème fraîche en rode peper uit Espelette. Het eerste Parijse filiaal  zit midden in de Marais, vlak bij het Picasso Museum, en sinds 2017 is er ook een nieuwere Breizh Café in de wijk Saint-Germain, bij Odéon (zie foto).

Breizh Café. 111, rue Vieille du Temple, 3e. & 1 rue d’Odeon, 6e arron.

CC142 Crêperie Contemporaine

beste creperies Parijs stedentrip met kinderen

Onze Carole (Bretonse!) is een groot fan van deze crêperie met terras in de wijk Montparnasse, die ze vorig jaar ontdekte tijdens een verblijf in een leuk hotel vlakbij. Verrassende smaken en topkwaliteit, zegt onze kenner, die zelf ook geweldige crêpes en galettes bakt. Reserveren is een must. De eigenaar van CC142 heeft ook een tweede adres in de Franse hoofdstad: Crêperie Paris Breizh (12e arron.).
www.cc142.com, 59 rue St Charles, 15e arron.

 

creperies-Parijs-West-Country-Girl

West Country Girl

Hippe crêperie in het uitgaansbuurtje Oberkampf, gerund door een jonge Bretonse uit Finistère. Ook zij haalt het meel uit haar thuisstreek en gebruikt alleen ambachtelijke gezouten boter.

West Country Girl. 6, passage Saint-Ambroise, 11e

creperies-Parijs-l'atelier

L’Atelier, artisan crêpier

Een van de jongste en zeker een van de modernste crêperies van Parijs, in de buurt van de Folies Bergère. Veel klassieke combinaties, maar ook verrassingen, let op de galettes met een voornaam.

L’Atelier, 15, rue Sainte Cécile, 9e.

IN AMSTERDAM!

Dichter bij huis aan de écht Bretonse crêpes? In 2017 opende op nummer 127 van de Spuistraat een nieuwe crêperie: Cocotte! Ziet er enig uit & wij gaan ‘m snel testen!

Cocotte Bretonse creperie in Amsterdam net geopend Spuistraat

Beeld copyright: Chez Josselin, Avant-Comptoir, FB Brocéliande/Rosie Connoly, Instagram Cocotte Hexagone, Breiz Café (CC/Corinne Moncelli), l’Atelier, West Country Girl en Carole Goelitz.

LEES OOK:
Carole’s recept voor échte Bretonse crêpes
Montparnasse, leuke wijk in Parijs
12 authentieke bistro’s in Parijs

2 reacties op “De beste crêperies van Parijs”

  1. Corinne schreef:

    La crêperie de Brocéliande offre une carte étendue et une formule déjeuner à 12€: 2crêpes et une bolée de cidre! Pas Cher et délicieux! Merci de ce conseil!

  2. Nicky schreef:

    Nog een ontdekking van Carole:  “Crêperie La Belle Ronde, 19 rue Daguerre, 14e arron. , een crêperie in een hofje, aan een gezellige winkelstraat in Montparnasse vol Franse speciaalzaken. Ik heb heel goed gegeten, de crêperie is ook echt kindvriendelijk. Kritieken op internet zijn gemengd maar ik heb een mooie ervaring gehad. Dus ik geef het door! En sowieso de Rue Daguerre in Montparnasse igeweldig om te doen, in de buurt is ook Cimetière Montparnasse en Fondation Cartier.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.