frankrijk.nl

Drijvend designhotel op de Seine

Le OFF Seine Paris is de jongste loot van de trendy hotelgroep Elegancia. Dit keer is niet alleen het interieur maar het hele ‘gebouw’ een spectaculaire eyecatcher. Carole kon de verleiding niet weerstaan: ze dook in de Thalys om een nachtje ‘OFF’ te gaan op de Seine.

Ze place to be

Even op en neer naar Parijs om een gloednieuw hotel te testen? Laat dat maar aan mij over, ik ben gek op hippe en onverwachte slaapadresjes. Want bijzonder is Le OFF Seine Paris zeker. Dit is het eerst en enige drijvende hotel van de Franse hoofdstad en de hotelbar hoort tot de meest trendy spots van het moment. Wij mogen in Nederland gewend zijn aan woonboten, voor de frenchies is zo’n mooie plek op het water de noviteit van het jaar! En ik moet zeggen, de architectuur van dit hotel is dan ook verbluffend.

Carole-Off-Seine-hotel-Paris

Carole te water

Le OFF Seine combineert hout, staal, koper en zink en is gebouwd op de 2 drijvers van een grote catamaran, van elk 75 meter lang en 9 meter breed. Het hotel heeft 58 kamers (waarvan 4 suites), een lounge/tapasbar, een terras van 400m2, een aanlegplaats en… zelfs een zwembad! Oké, zwembad is misschien een groot woord voor de elegante maar smalle zwembaan. Maar toch is dat groot genoeg om ‘s ochtend een paar korte baantjes te trekken samen met de mascotte van the hotel, een grote opblaasbare zwaan. Zoals ik deed – lekker vroeg – om te voorkomen dat een vol terras meekeek. En geef maar toe, zwemmen op en over de Seine, in een turquoise zwembad met doorzichtige zijkanten – dat levert perfecte foto’s op om je Instagram- en Facebook-vrienden jaloers te maken toch?

Off Seine Hotels Paris

A photo posted by frankrijk_frankreich_france (@francewebazine) on

Loveboat-ervaring

Wat betreft de hotelkamers is er de keuze uit kamers met uitzicht op de Seine of uitzicht richting kade en de metrobrug. De eerste categorie heet Rive droite, de tweede Rive gauche. De 2 suites aan de voorkant van de boot genieten van beide uitzichten. Ik koos voor een Rive droite-kamer aan de rivierkant en kon vanuit mijn raam (dat open kan!) naar voorbij varende boten zwaaien en zelfs bijna het water aanraken.

kamer hotel Le Off Seine Paris

Klein detail, de ramen zijn van beide kanten doorzichtig, even iets om over na te denken als je ‘s ochtends uit de douche springt! (gordijnen dicht! ☺) Voor een hotel op het water zijn de kamers overigens vrij ruim en handig ingericht, met een heel comfortabel bed en goede geluidsisolatie. Je bereikt de kamers via loopbruggen vanuit het hart van de boot, waar ook de lounge en het zwembad is.

Off-seine-hotel-Paris

Kanariegeel bad

Als je iets te vieren hebt én je houdt erg van design dan is de compleet oranje suite een goeie. Met zijn zowel futuristische als retro ambiance. Of anders de zilveren suite met een kanariegeel bad. En als je niet kunt overnachten in dit hotel kom dan tenminste een cocktail drinken, tapas eten of een ontbijtje halen. Het hotel ligt vlak bij het Cité de la Mode du Design (met bekend terras/nachtclub Wanderlust), Jardin des Plantes en Gare d’Austerlitz. En het is maar 5 minuren lopen van het Gare du Lyon, aan de andere kant van de Seine.

Kanariegeel bad in hotel Balanciaga

Kortom, ik heb enorm genoten van dit nieuwe adres in Parijs. Het is een goede mix van mooi design en een urban sfeer met een strandgevoel. En zowel het hotel en de locatie doen ook een beetje denken aan New York, Berlijn of Londen.

IMG_1634

A video posted by frankrijk_frankreich_france (@francewebazine) on

Kamers vanaf €160, ontbijt €19, tapasbar/lounge geopend 17.00-1.00 uur. Meer informatie

Tekst: Carole Goelitz Beeld: Carole Goelitz & Céline Demoux

LEES OOK:
Gevonden! het Hidden hotel in Paris
Hotel voor wannabe Parisiennes
6 trendy nieuwe hotels in Parijs

Reacties zijn gesloten.