frankrijk.nl

De leukste Louis de Funès fragmenten

Eerder schreven we over het in 2016 geopende filmmuseum in Saint-Tropez, in de volksmond al Louis de Funès museum genoemd. Bij het samenstellen ervan vonden wij tal van leuke filmfragmenten. En het blijft leuk om ze terug te kijken!

Je zoekt naar beeld van Louis de Funès en dan kom je de nonnen tegen. Mooi oja-momentje!  En hilarisch is die scene in de eend, pardon 2CV! Geweldige sisteract! Een van onze favorieten.

Auto-capriolen genoeg. Kijk ook naar dit hilarische quasi race-filmpje over de befaamde Promenade des Anglais in Nice. Fraai staaltje non-verbale communicatie van Louis de Funès. En die auto’s, pure nostalgie!

Zonder zijn andere talenten tekort te doen is hij toch vooral de meester van de bekkentrekkerij. Hier een mooie compilatie met korte clips.

En natuurlijk nog een fragmentje in de rol van Ludovic Cruchot , Chef Gendarmes de Saint-Tropez. Dit is een van de zeldzame scènes waarin hij zijn beste Engels uitprobeert. En hoe grappig, geschoten op het Plage de Pamplonne in Saint-Tropez, bij de strandtent Tropezina, die nu – 50 jaar later – nog altijd een van de hotspots is aldaar.

LEES OOK: Louis de Funès museum in Saint-Tropez

Eén reactie op “De leukste Louis de Funès fragmenten”

  1. Ireintje schreef:

    Les films Avec Louis de Funes. sont absolument adorable et met tent toujours d bonne humeur. Fabuleux 💝💝💝💝💝