frankrijk.nl

Hippe terrassen in Parijs

Parijs helemaal leeg in augustus? Nee hoor, veel vrije-blije dertigers en kinderloze veertigers zijn nog gewoon in de stad. En die feesten ’s avonds op trendy terrassen. Nieuw deze zomer: een dakterras op Gare de l’Est en een houten strandbar pal naast de Opéra Garnier.

Hip terras bij Opera Parijs

Surfbarretje naast de Opera: La Pailotte

De Opera van Parijs kreeg enkele jaren geleden al een spannende aanvulling in de vorm van een chic modern restaurant plus terras in een van de zijvleugels. Deze zomer verscheen vlak naast dat terras ook La Paillotte, een strandbarretje behangen met surfplanken en omgeven door houten vlonders en rient. Bijna niet te geloven, zo’n beach vibe direct onder de statige 19e-eeuwse façade van de Opera!

Hip terras bij l'Opera Parijs

Nieuwe trendy terrassen in Parijs

Op de kaart onder meer cocktails (€12), wijn (vanaf €5) en kaas- of vleesplankjes (ca. €10). Alleen ’s avonds geopend. Tafeltjes reserveren +33 (0)7 89053281. t/m 1 oktober 2016, woe & don 18.00 uur-2.00 uur, vrij. 18.00-24.00 uur. www.facebook.com/pailotteopera

Hippe zomerterrassen in Parijs

Rooftopbar op een treinstation: Le Perchoir de l’Est

Er was al een dakterras met de naam Le Perchoir in de uitgaanswijk Ménilmontant. Daarna volgende een rooftopbar op het leuke warenhuis BHV/Marais, in het centrum van Parijs. En dit jaar is nummer drie van deze zeer modieuze hang-outs geopend op het dak van het Gare de l’Est. Dit station – niet ver van Canal Saint-Martin –  is in 2008 helemaal opgeknapt en heeft nu diverse mooie winkels.

Station Gare de l'Est in Parijs

Het dakterras is voor ingewijden, want moeilijk te vinden (via de hal Saint-Martin), maar eenmaal boven is de verrassing compleet. Rotan krukjes,  houen banken met witte kussens, de geur van barbecue (kebab), zacht briesje en zomerse DJ-muziek: zo is Parijs prima te doen in de zomer!

Le Perchoir Est, rooftopbar in Parijs BHV Marais

Cocktails €10, Aperol-Spritz, tapas vanaf €8. t/m 15 oktober 2016, dagelijks van 12.00 uur- 02.00 uur.

Hier vlakbij ligt het leuke terras Café Le A, in de binnenplaats van een klooster, je vindt het in De 10 leukste terrassen van Parijs.

LEES OOK:

De 10 leukste terrassen van Parijs
Het hipste dakterras van Parijs
Top10 picknickplekken in Parijs

 

Algemeen 728x90

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *