frankrijk.nl

Verse vis op een droomstrand

Afgelegen en exotisch: Plage de Palombaggia is zo’n strand dat je aan de andere kant van de wereld zou verwachten. Toch bevindt deze paradijselijke locatie zich ‘gewoon’ op Corsica. En er is een strandtentje waar je nooit meer weg wilt.

I Pini, dat is dé strandtent aan een van de mooiste stranden van Corsica: Palombaggia. Het ligt aan een kleine baai omringd door rotsen en mimosa’s. Wit zand, helder water en zilverkleurige vissen… I Pini is één met deze prachtige natuur: je zit aan houten tafels met je voeten in het zand op anderhalve meter van het kabbelende zeewater. En je eet… met name vis! Heerlijk gegrild boven een houtvuur. Er is keuze uit onder meer zeewolf, dorade en de verse vangst van de dag.

3-Corsica-strandtent-PalombaggiaOok zijn er gefrituurde calamares, maaltijdsalades en pizza’s. Voor de carnivoren biedt de chef grillgerechten uit de houtoven zoals brochette de boeuf. Als dessert kunnen we de crêpe au sucre  aanraden. De bediening is relaxed, vriendelijk en professioneel. Het eten is puur en goed geprijsd. Salades zijn gemiddeld 15 euro, pizza’s vanaf 13 euro en vlees of visgerechten rond de 23 euro. Een liter rood, wit of rosé van het huis kost slechts 16 euro. Verder is er een prima wijnkaart met vooral lokale en Franse wijnen. Of een ander goed idee: een koude Pietra (Coriscaans bier) bestellen!

PLUS +

Goede vis, idyllische locatie, leuke muziek en ontspannen sfeer! Lunch én diner.

MIN –

Alleen cash betalen en het grootste minpunt is de afwezigheid van een toilet in het restaurant. Dat betekent of circa 100 meter lopen naar het openbare toilet op het parkeerterrein in de duinen, of een duik nemen in de zee.

Christine van der Linden Gastblogger

2-Corsica-strandtent-Palombaggia

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *