frankrijk.nl

Tian provençal, fijn vakantierecept

Carole maakt een overheerlijke Provençaalse groenteschotel waarvoor alle ingrediënten ’s zomers op de Franse markt te vinden zijn. Aubergine, courgette, tomaten, kruiden en olijfolie! Erg lekker bij vis of de barbecue. En zelfs koud, als lunchgerecht.

Tian provençal of confit Nimoîs

Ingrediënten:

– 1 aubergine
– 1 courgette
– 4 à 5 mooie tomaten
– Verse kruiden naar keuze: tijm, rozemarijn, peterselie, bielook, salie of gedroogde Provençaalse kruiden.
– 2 à 3 knoflooktenen
– zout & peper
– 3 eetlepels olijfolie

ingrediënten voor de Tian provencal

Bereiding:

– Oven voorverwarmen op 180 graden Celcius.

– Courgette en aubergine in dunne plakjes snijden.

– In een saladekom doen en omscheppen met de olijfolie, peper en zout.

– Een ovenschaal invetten met olijfolie.

– De tomaten in dunne plakjes snijden.

– Steeds om en om een plakje courgette, aubergine en tomaat in de schaal leggen (in rijen of in een cirkel bij een ronde schaal).

Tian Provencal moet naar de oven

– Als de courgette of aubergine heel dik zijn, dan moet je de rondjes eventueel doorsnijden tot een halve maan, anders steken ze te hoog uit boven de tomaten.

– Eventueel extra groente snijden totdat de schaal vol is (maar niet vergeten te marineren met olie en kuiden)

– Nog een klein scheutje olie op de groente en dan overstrooien met de gehakte verse kruiden.

– 1,5 uur of 1 uur en driekwartier in de oven (op 180 graden) laten stoven tot de groente zacht en lichtgebruind is.

Provencaalse groenteschotel

Recept & foto’s: Carole Goelitz

LEES OOK:
Top 6 hippe Franse aperitieven
Franse salade met eend en sinaasappel
Pissaladière, pizza uit de Provence
Test: hoe goed begrijp jij een Frans menu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *