frankrijk.nl

Feestelijk eetadres in de Drôme

La Fontaine Minérale is een restaurant met de sfeer van een Zuid-Frans zomerbal en de hippiestijl van de Parade. Een echt omrijadres op het platteland voor wie op vakantie is in de Drôme of in het zuidoosten van de Ardéche.

La Fontaine Minérale is zo’n adres waar je eigenlijk nietsvermoedend tegenaan moet lopen. Je hebt een bezoek gebracht aan het hooggelegen dorp Pont-de-Barret. Op de terugweg zie je een bord langs de weg. Je besluit spontaan te stoppen. Je hoopt op een aardige hap en een leuk tafeltje buiten. Niets meer, niets minder. En dan blijk je ineens aangekomen op dé plek waar heel de streek naar toe gaat voor een knotsgezellige avond.

Restaurant in de Drome La Fontaine Minerale

Charmante locatie

Dat mogelijke verrassingseffect hebben we nu voor je verpest. Sorry. Aan de andere kant zou het reuzejammer zijn als je in de omgeving van Montélimar verbleef en dit adres zou mislopen. Want wat een sfeer! Het restaurant ligt al op een prachtige plek, in een oude natuurstenen hoeve aan de rand van een riviertje, met een enorm terras onder platanen. Met lampjes in de bomen, een groot theaterpodium en een verdwaalde Engelse dubbeldekker.

Engelse dubbeldekker

Gedeelde gerechten

Hier hangt gevoel voor feesten in de lucht en al die gezelligheid wordt weerspiegelt in de menukaart die aanmoedigt om alle gerechten te delen. Zowel de zonnige voorgerechten (zoals geroosterde camembert met zongedroogde tomaten) als de heel aardige hoofdgerechten (zoals boeuf Wellington – rundvleesfilet in bladerdeeg met foie gras en champignon – en gestoofde lamsbout). En dat partager gaat al helemaal op voor de grote ‘Cocottes’, eenpansgerechten die je voor 1 tot 6 personen kunt bestellen. Op de drankenkaart staan lokale rosés (sommige bio) en ook het sprankelende bronwater dat uit een waterbron naast het restaurant komt.

Restaurant in de Drome

Jeu de boules en dansavonden

De jonge, enthousiaste bediening maakt er altijd wat leuks van, al moet je soms wel wat lang op je eten wachten. Maar dat is een logisch gevolg van de grote aantrekkingskracht van deze plek: het restaurant is namelijk altijd vol (met hoofdzakelijk Fransen trouwens!). Dat komt niet alleen door de magische locatie en het prima eten, maar ook omdat hier altijd wat te beleven is. Mensen spelen jeu de boules op een grote baan direct naast het terras en in de zomermaanden vinden op zondag guinguettes plaat. Echte zomerbals met live-muziek. Kortom, of je nou per toeval of met voorbedachte rade binnenvalt bij La Fontaine, goeie kans dat je hier een van de leukste avonden van je vakantie beleeft!

Lunchmenu €19 (niet op zondag), avondmenu €30, meer informatie: www.lafontaineminerale.fr

Restaurant in de Drome La Fontaine Minerale Buvette

Dit bijzondere adres ontdekten wij dankzij een van onze lezers, Sophie Timmermans, die al jaren in La Fontaine Minérale komt. Merci Sophie!! Heb jij ook een unieke vakantietip voor Frankrijk? Mail ons op [email protected]!

PLUS+
 – Kinderen kunnen fijn spelen aan de rand van het (kalme) riviertje. Diverse tafels op het terras hebben goed zicht op die plek, dus ouders kunnen jonge kinderen in de gaten houden.
– Alleen iets drinken bij de buvette (vanaf de middag) en een balletje gooien op de pétanque-baan kan hier ook.
– Voor minder warme dagen: ook binnen is de inrichting gezellig en verrassend, met houten meubels, Oosterse tapijten en een grote open haard.
– Rond het restaurant vinden ook regelmatig feestelijke vide-greniers (rommelmarkten) plaats: de eerstvolgende op 15 augustus 2018.

Restaurant in de Drome La Fontaine Minerale

LEES OOK:
Feestbanket in een Corsicaans bergdorpje
Funky herberg in de Ardèche
7 omrij-restaurantjes in de Drôme

4 reacties op “Feestelijk eetadres in de Drôme”

 1. Sabine schreef:

  Beste José, vind je het goed als ik een link leg naar dit artikel op http://www.drome-blog.nl? Dit is inderdaad een leuk restaurant. We komen er zelf ook graag.

 2. Josee schreef:

  Redactie: van onze lezers kregen wij nog meer tips binnen.
  Zoals van Florence: ” Op de eerste plaats staat voor ons Le Garde Manger in La Chaudière village (Nederlands gesproken) verder La tour de crêpes in Crest, La Fontaine in Cliousclat, Auberge la Plaine in Chabrillan (Nederlands gesproken), La Cuisine in Valence, Kléber in Crest (1 Michelin ster en zeer betaalbaar) en L’enc ook in Crest van dezelfde eigenaar, maar dan als budgetrestaurant.”

  Chambre d’hote Provençale tipt ons een ander adres in het zelfde dorp: Pont de Barret.

  Eugene is fan van Le Moulin de la Pipe in Ombleze en Coen vindt Le Quartier in Dieulefit een absolute aanrader!

 3. Vlakbij ons inderdaad een heel leuk adres. er zij trouwens vele goede en sfeervolle restaurants in de Drôme Provençale.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *