frankrijk.nl

De Franse Martin Garrix heet Kungs

Het is echt een jongensdroom. De 19-jarige Valentin Brunel aka Kungs scoort een monster-zomerhit met This Girl. Martin Garrix, you’ve got competition! Ze lijken zelfs een beetje op elkaar!

“Ik zat in mijn studentenkamer een beetje te surfen op mijn computer op zoek naar een lekkere beat om mee te spelen op mijn synthesizer. Zo vond ik dit Australische nummer uit 2009. Beetje tussen soul & blues in. Dit werd de basis voor de remix die ik wilde maken. Nadat ik de rechten had gekregen heb ik ‘m wat meer uptempo gemaakt, trompetten erbij gedaan zodat het nummer wat meer dancebeat kreeg. Al met al ben ik er een jaar mee bezig geweest voordat ik het goed genoeg vond. Toen heb ik het op Soundcloud gezet. Voilà, en toen is het allemaal heel snel gaan rollen”, vertelt de nieuwe Franse muziekheld-in-de-dop zonder blikken en met een beetje blozen..

zomerhit 2016 Kings Little Girl

Lees ook: Ongelofelijk, deze 3 Fransen zingende meiden!

Gaan rollen? WTF Valentin! Dit nummer staat inmiddels 1 op de hitlijsten in Frankrijk en Duitsland en scoort hoog in diverse Europese landen, waaronder een top 10 notering in Nederland! Niet slecht voor een 19-jarig studentje uit Aix-en-Provence, dat een beetje aan het pielen is op zijn toetsenbordjes en synthesizers.

Protegé David Guetta

En alsof dat nog niet alles is kreeg ie ook nog eens het mooiste verjaardagscadeau dat een DJ in-spé zich kan wensen: op de dag van zijn 19e verjaardag mocht hij het voorprogramma verzorgen bij David Guetta in een uitverkocht Bercy in Parijs. Holy shit, zeggen wij dan. “Het was het engste wat ik ooit heb gedaan. Er stond 10.000 man in die zaal! Maar wow, wat was dat gaaf,” vertrouwt hij de journalist van Le Parisien toe. Die krant had onlangs een interview met Valentin in zijn studentenkamer, waar wij overigens niets studentikoos aan vinden.

Zomerhit 2016

Over welke dikke zomerhit hebben we het nu? Ga lekker zitten, zet de volume op hard en wedden, dat je bij de eerste tonen al een OJA-momentje krijgt?

Bron: leparisien.fr

LEES OOK:
Leuke nieuwe Franse eettentjes in Nederland
17 dingen die de Fransen grappig vinden aan Nederlanders
Nieuwe Franse films om niet te missen dit najaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *