frankrijk.nl

Het mooiste van de Elzas

Bij de Elzas denk je al snel aan wijngaarden, gezellige wijnbars en pittoreske dorpen. Die zijn er zeker, maar er is nog zoveel meer! En met deze bezoekerspas ben je goedkoper uit bij de mooiste bezienswaardigheden.

Mooie dorpen zien: check. Stukje wijnroute rijden: check. Rondwandelen in Straatsburg: check. Koud glas riesling drinken: check. De meeste vakantiegangers kunnen deze 4 fijne highlights wel afstrepen na een bezoek aan de Elzas.

Clichés uit de Elzas

Maar dan hebben ze nog maar een fractie meegemaakt van wat deze sfeervolle streek in Noordoost-Frankrijk te bieden heeft. Zoals spectaculaire kastelen. Veel meer musea dan je zou denken. En originele familieattracties, zoals het enkele jaren geleden geopende themapark van Le Petit Prince.

Kastelen, musea, dierentuinen

Met de Pass’Alsace kom je op al dit soort plekken makkelijker en goedkoper binnen. Wie deze kaart koopt heeft gedurende 24 uur, 48 uur of 3 dagen gratis toegang tot 42 bezienswaardigheden en attracties in de hele Elzas. Je kunt de kaart ter plaatse kopen of hem al voor de vakantie online aanschaffen: de gebruiksduur gaat pas in als je de Pass’Alsace voor de eerste keer gebruikt. De kaart ligt in dit tweede geval voor je klaar bij een van de centrale Offices du Tourisme, zoals Straatsburg en Ribeauville.

Chateau du Haut Koenigsbourg, Elzas, Frankrijk

Handig & goedkoper

En wat heb je dan precies? Nou, ten eerste is het lekker makkelijk. Je hoeft bij geen van de deelnemende partijen meer kaartjes te kopen, je loopt met de magneetkaart van Pass’Alsace zo binnen. En ten tweede bespaar je er geld mee, want al vanaf 3 bezoeken ben je bij een dagkaart goedkoper uit dan wanneer je de toegangskaarten los zou kopen. De site van Pass’Alsace is sowieso een handig startpunt voor een vakantie in de Elzas, want er zijn uitgebreide beschrijvingen van al deze toeristische locaties.

Dit zijn 5 van onze favorieten in de Elzas die je met deze pas kunt bezoeken (maar er zijn er dus nog bijna 9x zoveel!). Van noord naar zuid:

▪ Le Four à Chaux (Maginot-linie), Lembach (in het noorden van de Elzas)

Four à chaux in de Elzas

▪ Musée AlsacienStraatsburg (midden Elzas)

Musee alsacien Straatsburg museum korting

▪ Château du Haut-Koenigsbourg, Orschwiller (midden Elzas)

Château du Haut-Koenigsbourg, Orschwiller

▪ La Volerie des Aigles, Kintzheim (midden Elzas)

La Volerie des Aigles

▪ Ecomusée d’Alsace, Ungersheim (zuiden Elzas)

Ecomusee in de Elzas

Pass’Alsace, 24 uur €15 (kind), €22 (volw.), 3 dagen €25 (kind), €40 (volw.). Meer informatie: www.pass-alsace.com

 

PS: Als je twijfelt of de bezoekerspas voor jou interessant is: op de website van Pass’Alsace kun je de plekken die je wilt bezoeken en je verblijfsduur invullen en dan berekent de site hoeveel je precies bespaart op de entreeprijzen.

Beeld: PassAlace, behalve foto helemaal linksboven en de ooievaars begin artikel (beide Ecomusée Alsace door Antoine 49/Creative Commons).Pass Alsace: kortingen op bezienwaardigheden in de Elzas

LEES OOK:
De 10 mooiste wijndorpen in de Elzas
Le Mettey, fijne natuurcamping in de Vogezen
Recept: flammekueche uit de Elzas

Eén reactie op “Het mooiste van de Elzas”

  1. GERARDTS schreef:

    Ik wil met een oude kameraad een feestroute planning in de ELZAS streek – langs de Rijn en zo tot COLMAR . De beste restaurants en hotels , wij zouden ongeveer 50km per dag autorijden. Is daar ergens een Jaguar of Rotary club?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *